Galatasaray'ın sınırlarını UEFA belirleyecek

Galatasaray men tehlikesi olmasa da UEFA Finansal Fair Play kuralları gereği; 6 milyon Euro ceza, Şampiyonlar Ligi için kadro ve maaş bütçesine sınırlama yaptırımları ile karşı karşıya...

Sabah gazetesinin haberine göre; UEFA FFP Komitesi ile yaptığı toplantılar sonrası men cezası almayan Galatasaray'a uygulanacak yaptırımlar, 8 Haziran'da kesinlik kazanacak.

Kulübün bu konudaki beklentisi ise para cezasının yanı sıra kadro ve bütçe sınırlaması... Buna göre UEFA'nın 3 yıl için tolere ettiği 30 milyon Euro zararı eski başkan Dursun Özbek döneminde 117 milyon Euro (toplam 147 milyon Euro) aştığı için 6 milyon Euro para cezası gelecek ve bu rakam 3 yıl içinde tahsil edilecek.

Ayrıca UEFA'ya bildirilecek Şampiyonlar Ligi takım listesine 22 oyuncu sınırı koyulacak. Transferde de 'sattığın kadar al' yaptırımı bekleyen sarı-kırmızılı kulübün maaş bütçesine de 65 milyon Euro'nun aşağısında sınır koyulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.