2018 Dünya Kupası: Bu sefer sürpriz yok!

İlk günlerinde favorilerin kaybettiği, sürpriz sonuçların yaşandığı Rusya'nın ev sahipliğindeki FIFA Dünya Kupası'nda beşinci gün sona erdi. Futbolun zirve organizasyonunda günün ilk maçında İsveç gruptaki ilk maçında Kore ile karşılaşırken, turnuvaya altın jenerasyonuyla katılan Belçika grubunun ilk maçında Kuzey Amerika temsilcisi Panama ile karşılaştı. Günün son maçında ise turnuvaların uzun yıllardır istenileni veremeyen takımı İngiltere, Afrika temsilcisi Tunus ile kozlarını paylaştı.


İSVEÇ 1-0 GÜNEY KORE
Günün ilk maçında İskandinav ülkesi İsveç, Güney Kore ile karşılaştı. Grubun ilk maçında Meksika'nın Almanya karşısında sürpriz yapması her iki ekibi de umutlandırmıştı. Her ne kadar İsveç ağır basıyor gibi gözükse de maça hızlı ve baskın başlayan Uzak Doğu temsilcisi oldu. Heung-Min Son'u bir türlü devreye sokamamalarına rağmen epey zorladılar İsveç kalesini ancak bir türlü aşamadılar. İlk yarı boyunca daha etkili gözüken taraf Güney Kore idi. İkinci yarıda ise İsveç oyunu biraz daha dengeleyen bir görüntü içerisinde oldu. Bugün de VAR oyuna etki etti ve İsveç penaltı kazandı. Penaltıyı Marcus Berg gole çevirince Güney Kore tüm riskleri alarak yüklendi, İsveç kalesine. 90.dakikada ise net pozisyonu değerlendiremeyen Uzak Doğulular günün ilk kaybedeni oldu.

BELÇİKA 3-0 PANAMA
18.00 kuşağında bu kez turnuvaların uzun zamandır gizli favorisi, müthiş bir jenarasyon yakalayan Belçika, turnuvanın en güçsüz ekiplerinden Kuzey Amerika temsilcisi Panama ile karşılaştı. Maç öncesinde bir çoğumuz Belçika'nın zorlanmadan kazanacağını düşünüyorduk ama maç başlayınca bu işin çok da kolay olmayacağını anladık. Maçın ilk yarısı boyunca Belçika pozisyon dahi bulamadı dersek yeridir. Merkezde kalabalık kalıp kontra-ataklar kovalayan Panama ise birkaç kez Courtois zorlama fırsatı bulsa da etkili olamadı. İkinci yarının başında sezonun en parlak performanslarından birini gösteren Dries Mertens'in attığı gol sonrası Belçika'nın açıldığını gördük. Gol sonrası ilk maç heyecanını yenen Belçika çok daha fazla pozisyon bulmaya başladı. Bu dakikadan sonra çok daha rahat bir oyun oynayan Belçika'ya karşı atacak taşı da olmayan Panama fazla direnemedi ve Belçika 3 puanı 3 golle aldı.

TUNUS 1-2 İNGİLTERE
Gecenin son maçında ise futbolun beşiği olarak kabul edilen İngiltere, yine turnuvanın güçsüz ekiplerinden Tunus ile karşı karşıya geldi. Gareth Southgate yönetimden yeni bir yapılanma ve oyun tarzı tercih eden İngilizler için turnuva öncesi çok da bir beklenti yoktu. Bunun takım üzerinde baskı yapmayacağı ve rahat olup kendi oyunlarını oynayacakları fikri hakimdi. Maç da bu fikri destekler nitelikte başladı. Geride İngilizlere için pek de alışık olmadığımız şekilde yumuşak ama topla arası çok iyi stoperler tercih ettiğini gördük. Orta sahada ise Lingard-Alli-Henderson gibi sertlik seviyesi düşük kabul edilebilecek bir 3'lü kurgu vardı. Southgate öncesi teknik direktörlerin tercih etmeyeceği bizim de görmediğimiz bir İngiltere kadrosuydu. Maça İngilizler çok hızlı başladı. 3-5-2 tercih eden Ada temsilcisi oyunun tek hakimiydi. Hücumları bitirme konusunda sorun yaşasa da eski İngiltereler'den epey uzak bir görüntü verdiler. Bu hızlı başlangıcı bir de golle susleyince sosyal medya futbol evine geri döndü minvalinde tweetler ile coşmaya başladı. Bu coşkuyu ise Kyle Walker'ın hatası bir saman alevine çevirmiş oldu. Yaptırdığı penaltıyı gole Sassi Tunus'a oyuna tuttunma fırsatı verdi. İkinci yarıda ise daha iyi savunma yapan bir Tunus izlemeye başladık. İngiltere adına ilk 45'in uzağında bir ikinci yarı geçiyordu. Savunmada hiç pozisyon vermeseler de hücumda etkinlikleri epey düşmüştü. Loftus-Cheek ve Rashford hamleleri takıma bireysellik olarak hücumda etkinlik sağlasa da son pasları verme konusunda sorun yaşamaları maçın zora girmesine sebep oldu. 90.dakikada ise bir duran top imdatlarına yetişti. Kieran Tripper'in ortasında Henry Maguire'dan seken topu tamamlayan Harry Kane kendisinin ve takımının ikinci golüjü atarak takımını ipten almış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.