Sedat İncesu: Yönetimle konuşup gelecek sezonu planlayacağız..

Tekerlekli sandalye basketbol takımımızın baş antrenörü Sedat İncesu, GS TV'de yayınlanan “Gün Ortası” programının konuğu oldu. Şampiyonluk sürecini bütün detaylarıyla anlatan Sedat İncesu, önümüzdeki sezonun planlamasına önümüzdeki hafta başlayacaklarını da söyledi.

İŞİ BURADA BİTİRELİM DEDİK
Zorlu bir sezon geçirsek de, play-off etabına lider olarak girdik. Play-Off’ta da Karabük’le eşleştik. Karabük deplasmanı her zaman zor olur ama 2-0’la geçerek finale yükseldik. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı olarak 13 sezondur oynadığımız en iyi maçlardan birini oynadık. Bu seriye çok iyi hazırlanmıştık. Sezon içerisinde Beşiktaş karşısında aldığımız iki mağlubiyet vardı ama sezon sonlarına doğru çok ciddi performans gösteren, ağırlığını koyan bir takımımız vardı. Evimizde oynamanın verdiği avantajla da ilk maçta 29 sayılık bir galibiyet aldık. Finale yakışan bir maç oldu. Biz deplasmana gelmişken ‘Burada işi bitirelim’ dedik.

DÜRÜSTLÜĞÜ İÇSELLEŞTİRDİK
İlk maçta İsmail’in topun kendisinden çıktığını belirttiği pozisyon gibi sezon içerisinde böyle çok pozisyon yaşadık. Takım olarak biz bu davranışı içselleştirdik. Özgür Gürbulak o pozisyonda topa dokunmamıştı. Sonrasında Hawkins’in uyarısıyla İsmail’i tebrik etmesi güzel bir davranıştı. Ben gerçekten gurur duydum. Maç sonunda o görüntüleri Galatasaray TV’den istedim ve sosyal medyada da paylaştım. Müthiş bir örnek oldu.

SERİ SON MAÇA TAŞINSA DA KAZANIRDIK
Çalışmalarımıza müthiş adapte olan bir takım vardı. İlk maç şiir gibiydi.. İkinci maça hazırlanırken üç antrenmanımız tamamen bu psikolojiyi atlatmak içindi. Bütün bu uyarılarla rakibimizi yendik de. Hepimizin bildiği gibi spor aklı olan bir takımımız var. Bu aklı da kullanarak çok kısa zamanda kendimizi toparladık. Seri son maça taşınsa da kaybetmeyeceğimize olan inancımız tamdı.

GELECEK SENE MAYIS’TA ŞAMPİYON OLALIM
Sezon çok uzadı. Avrupa’daki rakiplerimiz Mayıs ayında liglerini bitirdi. Bu sene milli takımlarda turnuva sezonu. Milli takım hocaları da sürekli sporcuları kampa gönderin diye arıyor. Sporcular buradaki sert maçlardan dolayı milli takıma bir hazır bir şekilde girecek. İyi bir takıma sahibiz. Bu sıcak havalara rağmen zorluğu çok küçük yaşta yaşamış ve atlatmış insanlar topluluğuyla çalışıyoruz. Ancak umarız ki gelecek sene Mayıs ayında şampiyon oluruz.

GALATASARAY BİR DÜNYA MARKASI
Türk olmayan takımları yenmek, genlerimize işlenmiş bir durum. Bir Türk olarak böyle bir vizyona sahip olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Biz de bu topraklardan yetişmiş spor adamları olarak Avrupa’da farklı mücadele gösteriyoruz. Galatasaray, büyük bir dünya markası; sosyal sorumluluklara ve o ana kadar kimsenin farkında olmadığı bir branşı müthiş başarılarla dünyaya tanıtıyor. Biz kulüp olarak ülkemizi en iyi şekilde dünyada müthiş bir şekilde temsil ediyoruz. Türkiye’nin en önemli markaları diye bir araştırma yapılsa Galatasaray ilk sıralarda yerini alır. Yaşadığımız coğrafyanın kültüründen de olabilir, sponsorluk konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bu sene branşlarımızın çoğu Avrupa’da da yarışacak. Böyle güçlü bir markayla sponsorların beraber olacağına inanıyorum. Çok hoş bir projemiz var, onu da yönetimimize sunacağız. Eğer o da kabul görürse tekerlekli sandalye basketbol takımımızın herhangi bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ailemle beraber müzeyi de gezmek için stadyuma geldik. İçinde katkıda bulunduğumuz kupalar ayrı ama bu müzede müthiş bir tarih yatıyor. Eşim ve kızımla birlikte bu kupalara şahitlik edeceğiz. Müthiş bir şey bu.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GELECEK SENEYİ PLANLAYACAĞIZ
Sezon daha yeni bitti ama kafamızda belli başlı durumlar var. Yönetimimiz çok ciddi bir şekilde çalışıyor. Başkanımızla, yoğun çalışma temposu arasında şampiyonluğun ardından da konuştuk. Önümüzdeki hafta yönetimimizle konuşup gelecek sezonu planlayacağız. En optimal bir şekilde planlarımızı yapacağız. Sporcularımızın büyük bir bölümü milli takımlarda yer alıyor. Biz de Eylül başı gibi antrenmanlarımıza başlayacağız. Transfer görüşmelerini ve sözleşme yenilemelerini o tarihe dek tamamlamaya çalışacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.