Vizyon, vizyon, vizyon!

Sosyal medyada Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın koçu Marina Maljkovic ile yolların ayrılacağı ve takımın bütçe küçülterek Türk oyuncularla mücadele edeceği ile ilgili dedikodular var. Erkek takımımızda da hala bir sponsorluk haberi duymadığımız gibi benzer dedikodular da mevcut. Tabi bunları resmi bir ağızdan duymadık henüz ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler. 

Sürekli yazıyorum mali disiplinin yanında idari revizyon da şart diye. Galatasaray basketbolunu yöneten idari kısım yetersiz olduğu gibi Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu vizyona da sahip değil. Sürekli küçülmeyi düşünen bu kafadaki bir genel menajer ile başarıyı yakalamamız mümkün gözükmüyor. Piyasada işinin ehli onca insan varken Galatasaray sadece maaşını düşünen, başarı geldiğinde ortaya çıkan ama başarısızlıklarda suçu koçlara atıp "Aman bana bir şey olmasın yeter" diyen insanlara emanet edilemez.

Yeni yönetimin ivedilikle basketboldaki planını, yol haritasını ve sponsorluk görüşmelerinin sonuçlarını açıklaması lazım. Yıllardır takımın başında olup etliye sütlüye karışmayan genel menajer ile yollarını ayırması lazım. Destek olduk, eyvallah dedik ama artık icraat vakti geldi.

Galatasaray yönetiminde ya da idaresinde bulunan insanlar ilk fırsatta bu şekilde küçülmeyi düşünmemeli. Küçülerek, bu vizyon ve kafa yapısı ile bir yere gidemezsiniz. Kulübün ekonomik durumunun farkındayız. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım, mali disiplin sağlayalım tamam ama bunu yaparken bir değer de yaratalım, ortaya proje-vizyon koyalım. Altyapısını hazırlamadan "Para yok hadi gençlerle oynayalım" düşüncesi bizi hiçbir yere götürmez, götürmeyecek de. 

Sen bir proje koy ortaya, değer yarat. Taraftarınla bütünleş. Zaten sponsor bulman da kolaylaşacak böyle olduğunda. Ama şu an sadece takımına reklam verecek insan arıyorsun, sponsor değil. Yapılan açıklamalarla ya da icraatlerle de kulübün marka değerini zedeliyorsun. Bu düşünce yapısı ile hiçbir yere varamazsın.

Mustafa Cengiz yönetimi sadece futbolda yakalanan havaya güveniyorsa göreve başladığından beri yanında, ona destek olan taraftarı bir anda karşısında bulur. Galatasaray sadece futbol kulübü değil, bir spor kulübüdür ve basketbol bu kulübün en önemli yapıtaşlarından biridir.

Galatasaray yönetimleri para yok, takımları küçültüyoruz demek için değil, takımlarımızı rekabetçi kılmak, en iyi mali şartları sağlamak ve sürdürülebilir bir başarı sağlamak için göreve geliyor. Lütfen buna uygun davranın ve taraftarın size duyduğu güveni boşa çıkarmayın.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.