2018 Dünya Kupası: Finalin adı belli oldu!

2018 Dünya Kupası tüm hızıyla devam etti ve finalin adı belli oldu. Yarı final ilk karşılaşmasının oynandığı günde çeyrek finalde Uruguay'ı zorlanmadan geçen Fransa ile turnuvanın favorisi olarak gösterilen Brezilya'yı 2-1 ile geçen Belçika karşılaştı. İkinci gününde ise Rusya'yı penaltılarla geçen Hırvatistan ile İsveç'i 2-0 ile geçen İngiltere karşılaştı. Üçüncülük maçı 14 Temmuz Cumartesi günü Belçika - İngiltere arasında oynanırken, dünyanın en büyüğü 15 Temmuz Pazar akşamı 81 bin kişilik Lujniki Stadı'nda belli olacak.

FRANSA 1-0 BELÇİKA
Maçın başında daha hareketli gözüken taraf Belçika oldu. Oldukça esnek bir 4-3-3 ile sahaya çıkan Belçika Eden Hazard ile pozisyonlar bulsa da Hugo Lloris'i geçemedi. İlk 20 dakika Belçika'nın hem iyi savunma yaptı hem de hücumda pozisyon üretebildi. Lakin 20 dakikanın sonrasında oyunun hakimiyeti Fransa'ya geçti. Topla oynayan, topa daha çok sahip olan Belçika'ydı ancak oyunu istediği gibi yönlendiren Fransa'ydı. Fransa'nın topla fazlaca oynama gibi bir isteği yoktu. Onlar daha çok Belçika'nın esnek 4-3-3'ünün merkezde vereceği boşlukları değerlendirme niyetindeydiler. Nitekim istedikleri de 20 dakikadan sonra olmaya başladı. Griezmann'ın hücumda liderlik ettiği Fransa Giroud ile çok net fırsatlardan yararlanamadı. Mbappe'nin sol beke kaydırılan Vertonghen'e kurduğu üstünlük ile kenarlardan gelmeye başladı. İlk yarı bu şekilde geçildi ama gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda oyun anlamında pek bir değişiklik olmadı. Fransa yine baskın olan taraftı. Maçtaki sessizliği ise yine bir duran top bozdu. Griezmann'ın ortasında kafayı on direkte vuran Umtiti oldu ve Fransa'yı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Roberto Martínez maçtaki ilk hamlesini yapıp Dembele'yi kenara aldı yerine ise Dries Mertens girdi. Kevin De Bruyne merkeze geçti. Belçika biraz daha iyi hücuma top taşımaya başladığını görmeye başladık ama Fransa maçın başındaki gibi pek pozisyon vermiyordu. Golden sonra Mbappe'nin hızı ve çabukluğunun dünyanın en iyilerinden biri olduğunu kanıtladığı bir bölüm oldu. Belçika pozisyon bulamayınca hemen hemen her takım gibi kenardan ceza sahasındaki uzun isimlerine orta yapmaya başladılar. Bu şekilde Fellaini ile gole yaklaşsalar da sonuç alamadılar. Maçın son bölümünde ise Fransız futbolcuların zamanı öldürmesiyle pek bir şey izleyemedik. Bu sonuçla birlikte Fransa Euro 2016'dan sonra yine finale çıktı. Bakalım Horozlar bu kez finalde başarılı olabilecekler mi?

HIRVATİSTAN 2-1 İNGİLTERE
Yarı finalin ikinci maçında ise futbolun beşiği olarak görülen İngiltere ile Modric'in önderliğinde tarih yazan Hırvatlar karşılaştı. İki takımda beklenen ilk 11'ler sahaya çıktı. Maçın henüz başında Kieran Tripper frikikten harika bir gol attı ve takımını öne geçirdi. Hırvatlar golün şokuyla biraz dağılmış bir görüntü içerisine girdiler. 20-25 dakika İngiltere'nin üstün oynadığı bir bölüm oldu. Bu bölümde Harry Kane ile çok net bir fırsat daha yakaladılar ama Kane gole çeviremedi maçın kırılma anı ise bu oldu dersek yeridir. Devrenin sonuna doğru artan Hırvatistan baskısı görmeye başladık. Hırvatlar önce oyuna hükmetmeye başladılar ardından da İngiltere savunması üzerinde baskı oluşturdular. Bu baskıda İngiltere savunmasının afalladığı anlar oldu ama Rakitic ve Perisic yararlanamadı. İkinci yarıda Hırvatistan baskıyı giderek arttırdı. Oyunu istedikleri gibi dikte ettikleri konuma getirdiler ama bir türlü golü bulamadılar. 68.dakikada ise Hırvatistan'ın hak ettiği golü Perisic attı. Sağ kanattan Vrsaljko'nun ortasında Trippier ve Walker'ın önüne geçip ayak tabanıyla golü attı. Golden sonra oyunun bir nebze olsun dengeleneceğini düşündüm ancak pek öyle olmadı. Hırvatistan oyun hakimiyeti devam etti. Perisic ile önce direği vurdular ardından boş kaleye üstten auta attılar. 90 dakika Hırvatistan'ın net üstünlüğüyle 1-1 geçildi. Uzatma devresinde ise Hırvatistan'ın yorgunluğu gözle görülür cinstendi. Üst üste üçüncü 120 dakikalarını oynuyorlardı. Lakin İngiltere'nin de pek hali kalmamıştı. Bu bölümde oyun daha çok orta saha mücadelesi olarak geçti. Normal zamanda olduğu kadar ne tempo vardı ne de pozisyon 110.dakikada ise İngiltere savunmasının uyuduğu bir anda Mario Mandzukic golcülüğünü konuşturdu ve takımını öne geçirdi. Bu dakikadan sonrası ise artık İngiltere'nin doldur boşalt oyununa dondu ancak bu kaostan herhangi bir pozisyon bulmayı başaramadılar ve turnuvaya yarı finalde veda ettiler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.