Fatih Terim'in düşündüren konu: 21 kişilik kontenjan!

Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray, geçmiş sezonlarda finansal olarak yaşadığı sorunlar nedeniyle yeni sezon öncesi UEFA ile önemli bir anlaşma yaptı. Anlaşma kapsamında sattığı kadar oyuncu alabilecek olan takımımızda en önemli noktalardan birisi de Şampiyonlar Ligi listesine 21 oyuncu kaydedecek olmak. Bu durum teknik direktör Fatih Terim'i en çok zorlayan konuların başında geliyor.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Ne ekonomik kriterler, ne transferlerin gecikmesi, ne de başka sebepler.. Galatasaray'da yeni sezon öncesi teknik direktör Fatih Terim'i en çok düşündüren konu, Şampiyonlar Ligi için verilecek oyuncu listesine 21 kişinin yazılacak olması.. Galatasaray yönetimi yeni sezon öncesinde UEFA ile finansal fair-play konusunda yeni bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşma çerçevesinde Sarı-Kırmızılı kulüp oyuncu satışından elde ettiği kadar transfer yapabilme, başabaş bütçe sınırlaması ve yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ne bildireceği 25 kişilik kadro yerine 21 kişilik sınırlama yaptırımıyla karşılaşmıştı. 

Başarılı teknik adam, kamp döneminde oyuncuların performansıyla birlikte şimdiden yardımcılarıyla birlikte 3 Eylül'de UEFA'ya bildirilecek liste için çalışmalarını yapıyor. İmparator verilecek 21 kişilik listeyi en verimli şekilde kullanmak için risk alıp, 3 yerine 2 kaleci bildirmeyi planlıyor. Terim ayrıca 11'de en çok görev verdiği oyuncuları yazdıktan sonra, kalan kontenjan için birden fazla mevkide oynayabilen, çok yönlü futbolcuları tercih edecek. Bunun belirlenmesinde, sezon öncesi hazırlık kampındaki performanslar etkili olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.