Hazırlık Kampı | Zürih etabı tamamlandı!

Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre'de sürdüren Galatasaray yurt dışı kampının ilk haftasını geride bıraktı. 7 Temmuz Cumartesi sabah saatlerinde Zürih'e gelen takımımız burada gerçekleştirdiği bir haftalık çalışmanın ardından ikinci etap çalışmalarını Möntrö'de gerçekleştirecek. Teknik direktör Fatih Terim'in sıcak havaya rağmen günde çift antrenman ile takımın limitlerini zorladığı ilk etapta dikkat çeken isimler, öne çıkan performansları sizler için derledik..

KALEYE EN BÜYÜK ADAY: İSMAİL ÇİPE
Muslera'nın milli takımla Dünya Kupası'nda boy göstermesi ve izinli olması sebebiyle İsviçre kampına birinci kaleci olarak katılan İsmail Çipe gösterdiği performansla kaleci antrenörü Fadıl Koşutan'dan tam not alırken, FC Will karşılaşmasındaki performansı ve kritik pozisyonlardaki başarılı kurtarışlarıyla da teknik direktör Fatih Terim'in takdirini kazandı. Geçen sezonun ilk yarısını Karagümrük'te, ikinci yarısını da Tuzlaspor'da kiralık olarak geçiren ve toplamda 27 maçta 90 dakika görev yapan İsmail'in hazırlık kampının ikinci etabında PSV Eindhoven ve Valencia ile oynanılan maçlarda da kaleyi koruması bekleniyor. Genç kalecinin göstereceği performans, yeni sezonda A takım kadrosunda ikinci kaleci olarak yer almasını belirleyecek. 

DİKKAT ÇEKİCİ HIRS: MAICON VE AHMET ÇALIK
Geçtiğimiz sezon Sao Paolo kulübünden transfer edilen ve Brezilya Ligi'nin genel olarak Avrupa'daki liglerle farklı tarihlerde oynanması nedeniyle dinlenme şansı bulamayan stoper Maicon hatırlanacağı üzere geçen sezonun ikinci bölümünde hem fizik, hem de mental olarak sıkıntı yaşamıştı. Teknik direktör Fatih Terim'in sezonun son bölümünde rotasyonda kullandığı 30 yaşındaki Brezilyalı savunmacı İsviçre kampında takımın en çalışkan isimleri arasında yer aldı. Maicon'un özellikle fizik olarak oldukça iyi durumda olduğu ve tatil döneminde kendisine baktığı, verilen programı eksiksiz bir şekilde uyguladığı teknik heyet tarafından dile getirilen konulardan birisi oldu. Geçen sezon forma şansı bulamayan ve yeni sezonda oynaması için kiralık gönderilmesi düşünülen Ahmet Çalık ise kampın en hazır isimlerinden birisi.. Geçtiğimiz sezon fazla kiloları nedeniyle eleştirilen 24 yaşındaki savunmacının fit durumda kampa gelmesi teknik heyetin takdirini kazanırken, takımda kalmak için gösterdiği hırs dikkat çekti. Ahmet Çalık'ın tatilde de özel antrenörle çalıştığı iddia ediliyor. FC Will karşılaşmasında da kaptanlık bandını takan Ahmet'in ikinci etapta aynı performansı göstermesi halinde takımda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

GÖSTERDİĞİ PERFORMANS SORU İŞARETİ: LIONEL CAROLE
Geçtiğimiz sezon Sevilla'ya kiralanan ancak burada çok fazla forma şansı bulamayan ve ikinci yarıyı kadro dışı olarak geçiren Fransız savunma oyuncusu Lionel Carole yeni sezonda takımda düşünülmeyen isimlerin arasında yer alıyor. Teknik direktör Fatih Terim'in kamp performansını görmek istediği Carole her ne kadar antrenmanlarda iyi çalışsa da gösterdiği performans takımda kalmasına yetmeyebilir. FC Will karşılaşmasında 90 dakikada sahada kalan ve yardımcı antrenör Levent Şahin tarafından detaylı bir şekilde analiz edilen Fransız sol bekin performansı yeterli bulunmadı. Möntrö kampında da dikkatli bir şekilde takip edilecek olan Carole eğer performansını bir kaç seviye yükseltemezse kadroda bulunması mucizelere kalmış gibi görünüyor.

GENÇLERİN PARLAYAN YILDIZI: CELİL YÜKSEL
İsviçre kampına altyapıdan 10 oyuncuyu götüren teknik direktör Fatih Terim, geride kalan bir haftalık süre içerisinde Celil Yüksel'in performansından fazlasıyla memnun kaldı. Antrenmanlardaki performansının yanı sıra fizik seviyesi, yaz döneminde özel çalışmalar yapması, çalışkanlığı ve oyun içerisindeki temposuyla teknik heyetin dikkatini çeken genç oyuncu FC Will karşısında onbirde sahaya çıktı ve 45 dakikalık bölümde gösterdiği performansla takdir kazandı. Orta sahanın ortasında görev yapan Celil Yüksel'in kamp döneminin devamında göstereceği performans onu yeni sezonda A takım kadrosunda yer almasını sağlayabilir. 1998 doğumlu orta sahanın özellikle PSV Eindhoven ve Valencia maçlarındaki performansı merak ediliyor. FC Will karşılaşmasında girdiği ikili mücadelelerde gösterdiği başarılı hamleleriyle dikkat çeken genç oyuncunun diğer maçlarda göstereceği performans kulübeyi zenginleştirmek için yapılması düşünülen olası bir transferin rafa kaldırılmasını dahi sağlayabilir. Celil Yüksel'in yanı sıra teknik direktör Fatih Terim'in açıklamalarında da belirttiği üzere, sakatlığı nedeniyle İsviçre kampına götürülmeyen Ozan Kabak da bu sezon A takım kadrosunda yer alacak.

SOFIANE FEGHOULI: YENİ TRANSFER GİBİ
Geçtiğimiz sezon sakatlığı sebebiyle WestHam United'da sezon öncesi kampını kaçıran, transferinin gecikmesi nedeniyle Galatasaray'a transfer olduktan sonra da kamp göremeyen Sofiane Feghouli bilindiği üzere geçtiğimiz sezonun son bölümünü de sakat sakat tamamlamıştı. Sezon sonunda milli takımdan affını isteyen Cezayirli yıldız oyuncu yeni sezon öncesinde fit, fazla kilolarından kurtulmuş ve sağlıklı olarak takıma katıldı. İsviçre kampında gösterdiği performansla teknik heyetin yüzünü güldüren Sofiane Feghouli gösterdiği çalışkanlıkla öne çıktı. Feghouli kampta takımın yeni transferi gibi etki gösterirken, yıldız oyuncuya özel fizik ve kuvvet programları hazırlandı.

EREN DERDİYOK: BURADAYIM MESAJI VERDİ
Geçen sezon Bafetimbi Gomis’in yedeği olan ve gösterdiği performans yüzünden gönderilebilecek isimler arasında yer alan 30 yaşındaki forvet Eren Derdiyok kamp çalışmalarında hırslı yapısı ve çalışkanlığıyla dikkat çekti. FC Will maçında takımının attığı tek golün yanı sıra sergilediği futbolla ‘Geri döndüm’ mesajı verdi. 30 yaşındaki tecrübeli santraforun kamp performansı teknik heyetin yüzünü güldürürken, güven tazeleyerek önümüzdeki sezonda da kadroda yer alması bekleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.