Hazırlık Maçı | İyi başladık, kötü bitirdik!

Galatasaray, yeni sezon öncesi son hazırlık maçında Atina Olimpiyat Stadyumu'nda Yunanistan şampiyonu AEK ile karşı karşıya geldi. Galatasaray, iyi başlayarak öne geçtiği mücadeleyi 3-2 kaybetti.

Galatasaray karşılaşmaya İsmail Çipe, Nagatomo, Serdar, Maicon, Carole, Selçuk, Fernando, Rodrigues, Onyekuru, Belhanda ve Gomis ilk onbiriyle başladı. Mücadelenin ilk dakikaları takımımızın kontrolünde ve baskısında geçerken 22. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Selçuk topu arka direğe çok güzel kesti, Maicon yaptığı dokunuşla takımımızı 1-0 öne geçirdi. Attığımız golden sonra kontrol ev sahibi AEK'ya geçti. 35. dakikada sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına yapılan ortada Livaja'nın penaltı noktasında yatarak İsmail'in sol köşesine yaptığı vuruş ağlara gitti ve mücadeleye eşitlik geldi. İlk yarı karşılıklı bir golle geçildi. 

Galatasaray ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliği ile başladı.Onyekuru, Carole ve Selçuk kenara gelirken; Feghouli, Ahmet ve Sinan oyuna girdi. Bu değişikliklerle birlikte Nagatomo sol beke geçerken, Ahmet Çalık sağ beke geçti. İkinci yarının hemen başında takımımızda Serdar Aziz’in golü ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken takip eden 10 dakikalık bölümde AEK iki gol buldu.Önce Bakesetas'la öne geçen AEK, 56. dakikada ise Serdar'ın ceza yayında elle müdahalesi sonucu kazanılan serbest vuruşta, kaptan Mantalos skoru 3-1'e getirdi. 64. dakikada Gomis, Belhanda ve Fernando kenara gelirken Yunus, Muğdat ve Celil oyuna girdi. 67. dakikada ise Feghouli ceza sahasına girerken düşürüldü ve Galatasaray ceza sahasının hemen önünden frikik kazandı. Topun başına geçen Maicon, geçen sezon Göztepe maçında attığı gole benzer bir golle kendisinin ve takımımızın 2. golünü attı ve aradaki farkı 1'e indirdi. 72. dakikada takımımızın 2 golünün sahibi Maicon'un yerine Abdussamed Karnuçu, 75. dakikada Rodrigues'in yerine Doğan Can oyuna girdi. Yunus'un oyuna girmesiyle etkisi arttıran takımımız, 69’da gole bir kez daha yaklaşırken Feghouli’nin şık hareketi sonrası bıraktığı topuk pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Yunus pozisyonu değerlendiremedi. 70’te bu kez kaleci ile karşı karşıya pozisyonda başarılı kurtarışı yapan İsmail'in AEK'nın 4. golüne izin vermedi. 86. dakikada Serdar Aziz'in yerine 2001 doğumlu genç forvet Ali Yavuz Kol oyuna girdi. Mücadelenin kalan kısmında başka gol olmayınca takımımız 1-0 öne geçtiği mücadeleyi 3-2 kaybetti.

Son dönemin gündem ismi Gomis konsantrasyondan uzak, ileride oldukça etkisizdi, birçok topu ezdi. Bu maçta da bir kez daha 8 numara eksikliğini gördük. Ayrıca 2 gol atsa da özellikle yediğimiz 2. goldeki hatalarıyla Maicon, stoper eksikliğimizi gün yüzüne çıkarttı. Fatih Hoca, oyunun son bölümünde yine gençlere şans verdi. Yunus Akgün, oyuna girdiği andan itibaren kumaşını ve kalitesini bir kez daha gözler önüne serdi. Sanırım yine gösterdiği iyi performansla, şu kesinleşti ki bu sezon Yunus Akgün'ü rotasyonun içinde göreceğiz. Aldığı her dakikada performansını bu şekilde arttırırsa saha içinde göreceğimiz süre de gittikçe uzayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.