Henry Onyekuru resmen Galatasaray'da!

Şampiyon Galatasaray yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Transfer döneminde kadrosuna ilk olarak bedelsiz olarak Muğdat Çelik'i katan takımımız gerçekleştirdiği Ryan Donk ve Yuto Nagatomo hamlelerin ardından ilk yabancı transferini gerçekleştirdi. Hücum bölgesine alternatif bir oyuncu arayan teknik direktör Fatih Terim'in talebi doğrultusunda bonservisi Everton'da bulunan 21 yaşındaki Henry Chukwuemeka Onyekuru'yu kiraladı. Nijeryalı oyuncu için İngiliz ekibine kiralama bedeli olarak 800bin Euro ödenirken, genç oyuncuya da yıllık 1.2milyon euro ödenecek.

5 Haziran 1997 tarihinde Nijerya'nın güneyinde yer alan Onitsha kentinde dünyaya gelen Onyekuru'nun futbolla tanışmasının ilginç bir hikayesi var. Nijerya sokaklarında büyümesine ve çocukluğu geçmesine karşın Henry Onyekuru altyapı eğitimini Katar'da kurulan futbolcu gelişim merkezi Aspire Academy bünyesinde aldı. Katar Emiri tarafından kurulan ve devletin finanse ettiği Aspire Academy son yıllarda tüm dünyaya oyuncu ihraç eden bir merkez haline gelmeye başlarken, yaptığı önemli işbirliklerinden birisi de Henry Onyekuru'nun futbol kariyerini şekillendirdi. 2010-2014 yılları arasında futbol eğitimini Aspire Academy'de alan Onyekuru, organizasyonun futbol idaresini bizzat yönettiği Belçika ekibi KAS Eupen'e transfer oldu.

2014/15 sezonunda KAS Eupen forması altında ilk profesyonel sezonunu yaşayan Nijeryalı hücum oyuncusu bir yılını Rezerv takımda oynamasının yanı sıra A takımla antrenmanlara çıkarak geçirdi. Onyekuru düzenli olarak forma giydiği 2015/16 sezonunda KAS Eupen forması altında 19 maçta şans buldu, 5 gol attı. Takip eden sezonda gösterdiği Belçika Ligi'nde play-off etabı dahil forma giydiği 38 maçta 23 gollük performans ise Avrupa futbolunu takip edenleri yepyeni bir genç yetenekle tanıştırdı. Sezon geneli performansı ise, 40 maçta 25 gol olmuştu. Genç futbolcu bu maçların tamamında ilk 11'de forma giymiş ve büyük çoğunluğunda da 90 dakika sahada kalmıştı. Bu çılgın performans sonrasında bir çok Avrupalı kulübün radarına giren Henry Onyekuru, talipler arasında Arsenal, Sevilla, WestHam, Schalke gibi takımlar bulunmasına rağmen daha fazla forma şansı bulabileceğine inandığı için 8 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini ödeyen Premier Lig ekibi Everton'un yolunu tuttu. İngiltere'ye transfer olmasına rağmen kurallar gereği çalışma izninden uzak kalan Onyekuru, geride bıraktığımız 2017/18 sezonunu Belçika Ligi'nin güçlü ekiplerinden Anderlecht forması altında geçirdi. Anderlecht forması altında 28 resmi maçta 10 gol atan Onyekuru sezon içerisinde (23 Aralık 2017) ağır bir diz sakatlığı geçirdi ve bu nedenle de sezon sonuna kadar forma giyemedi. Onyekuru sakatlığı nedeniyle sezonun ikinci yarısında hiç forma giyememesine rağmen Belçika Ligi'nin en iyi genç oyuncusu ödülünün de sahibi oldu. Genç oyuncu ayrıca Anderlecht forması altında Şampiyonlar Ligi'nde de grup aşamasında 4'ü ilk onbirde olmak üzere tüm maçlarda forma giydi ve önemli bir tecrübe kazandı.

1 Haziran 2017'de oynanılan Nijerya - Togo arasındaki hazırlık maçında 58.dakikada Oghenekaro Etebo'nun yerine oyuna dahil olan Henry Onyekuru'nun milli takım formasıyla macerası da başlamış oldu. Genç oyuncunun milli takımla oynadığı ilk resmi maçı ise Dünya Kupası elemeleri kapsamında 10 Kasım 2017 tarihinde Cezayir ile oynanılan ve 1-1 sonuçlanan karşılaşmaydı. Mücadelenin 70.dakikasında Anthony Nwakaeme'nin yerine dahil olan Onyekuru'nun sezon sonunda Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda kadroda olması bekleniyordu ancak yaşadığı diz sakatlığı buna engel oldu. Genç oyuncunun turnuvada boy gösterememesi nedeniyle Anderlecht yönetimine oldukça kızgın olduğu, tedavi süreci ve rehabilitasyonunu başarılı bir şekilde tamamlanmasına rağmen sezonun son bölümünde kulüp tarafından 'sakatlığı bahane edilerek' oynatılmadığı iddiaları gündemi bir süre meşgul etmişti.

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Henry Chukwuemeka Onyekuru'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.