Onyekuru, Galatasaray'ı seçme nedenini açıkladı!

Galatasaray sürpriz bir şekilde bonservisi Everton'da olan Henry Onyekuru'yu kadrosuna kattı. Onyekuru, Cimbom'u seçmesinin nedenlerini Nijerya'dan Guardian gazetesi yazarı Oluwashina Okeleji'ye anlattı. Bu açıklamalarla birlikte transferin perde arkasında yaşananlar ortaya çıktı.  

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Onyekuru'nun Nijeryalı gazeteci Okeleji'ye yaptığı açıklamaların ardından Galatasaray'ın Everton'dan kiraladığı Henry Onyekuru'ya Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da talip olduğu ortaya çıktı. Peki Onyekuru, Sarı Kırmızılı takımı neden tercih etti.

Galatasaray sürpriz bir şekilde bonservisi Everton'da olan Henry Onyekuru'yu kadrosuna kattı. Çok gizli bir operasyonla İstanbul'a getirilen ve sağlık kontrolünden geçen 21 yaşındaki yetenekli oyuncunun, Sarı Kırmızılı takıma transferi olay yarattı. Onyekuru'nun kendisine, "Diğer iki İstanbul takımından (Fenerbahçe ve Beşiktaş) da teklif aldım." dediğini ifade eden Okeleji, "Galatasaray'ı niye tercih ettin?" sorusuna ise taraftarları oldukça memnun edecek şu yanıtları verdi: "Galatasaray'ı seçme nedenim Şampiyonlar Ligi ve dünyaca tanınan teknik direktörünün yanı sıra maçlarının her zaman dolu tribünler önünde oynanması. İstanbul'da yeni bir maceraya hazırım."

"FATİH TERİM, GUARDIOLA ETKİSİ YAPACAKTIR"
Öte yandan Okeleji haberinde, "Sakatlık dönemini atlattı. Onyekuru için Fatih Terim, Guardiola etkisi yapacaktır." ifadelerini de kullandı.

TRANSFERİ FATİH TERİM BİTİRDİ!
Onyekuru'nun süper gizli transferinin arkasında ise yine Terim'in yakın dostlukları yatıyor. Fatih Terim, Galatasaray'a ilk teknik adam olduğu dönemde Everton'ın sportif direktörü olan Marcel Brands'ı tanıyordu. Onyekuru boşa çıkınca Fatih Terim, Brands'ı aradı ve Şampiyonlar Ligi opsiyonu ile ikna etti.

GALATASARAY'A BEDAVA GELDİ!
Galatasaray Yönetimi, Fatih Terim'in ikili ilişkileri sayesinde geçen sezon Fenerbahçe'nin 6.5 milyon euro verip alamadığı Henry Onyekuru'yu tek kuruş kiralama bedeli olmadan kadroya kattı. Nijeryalı oyuncu, Aykut Kocaman'ın geçen sezon sol kanat için birinci tercihiydi. Alınamadığı için Valbuena transfer edildi.

FİYATI KATLANACAKTI!
Onyekuru sakatlığı nedeniyle futbola bir süre ara verdi ama öncesi tam bir patlamaydı. Forvette ve kanatlarda oynayabilen genç yıldız, bir önceki sezon kendisini Everton'a 8 milyon euro'ya götürdüğü her 154 dakikada bir gol atıyordu. Henry için, "Sakatlanmasa ve performansını kiralık olarak gittiği Anderlecht'te gösterebilseydi şu an fiyatı 20 milyon euro'ydu!" yorumları yapılması herkesi heyecanlandırıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.