Emre Akbaba resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye çalışan Galatasaray, transfer döneminin kapanmasına 2 hafta kala yerli rotasyonuna önemli bir takviye daha gerçekleştirdi. Uzun süredir transfer gündemini meşgul eden ve son günlerde yaşananlar sonrasında farklı bir boyuta taşınan Emre Akbaba transferi sonunda gerçekleşti. Galatasaray'da oynamak için malum takımlardan kendisine gelen tüm teklifleri geri çeviren 1992 doğumlu orta saha oyuncusu 4 milyon Euro bonservis bedeliyle çocukluğundan beri hayallerini kurduğu kulübümüze transfer oldu. 

4 Ekim 1992 tarihinde Sen Nehrinin sağ yakasında yer alan Fransız şehri Saint-Denis'te yaşayan Bitlisli gurbetçi bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya gelen Emre Akbaba'nın her çocuk gibi futbol topuyla tanışması çok uzun sürmedi ancak Fransa'daki altyapı macerası hep amatör takımlarda devam etti. 18 yaşında Fransa'da yaşayan ailesinden ayrılarak Türkiye'de şansını denemeye gelen ve Antalyaspor ile görüşen genç oyuncu deneme aşamasında gösterdiği performansla dönemin teknik direktörü Mehmet Özdilek'in dikkatini çekti ve Antalyaspor bünyesine katıldı. Antalyaspor ile kampa giden ancak kampta sağlık problemi yaşayan Emre Akbaba yeniden Fransa'ya ailesinin yanına döndü ancak 1 yıl aradan sonra Paris'te gösterdiği başarılı performansın ardından 2012 yılında Antalyaspor'a yeniden katıldı. Antalya ekibinde ilk olarak amatör sözleşme imzalayan ve A2 takımında mücadele eden Emre Akbaba sezon sonunda Kahramanmaraş Spor'a transfer olarak kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini orada imzaladı. 

2012/13 sezonunun ilk yarısını Antalyaspor A2 takımı, kalan kısmını Kahramanmaraş Spor altında geçiren Emre Akbaba bir sezon sonra Alanyaspor'a kiralandı. 2 sezon boyunca Alanyaspor forması altında mücadele eden Emre Akbaba bu süre zarfı içerisinde toplamda 65 maçta forma giydi ve 26 gol kaydetti. 2015/16 sezonuna Antalyaspor'da başlayan ancak pek fazla forma şansı bulamadığı için devre arasında bir kez daha Alanyaspor'a kiralanan Emre, sezon sonunda PTT 1.Lig şampiyonu olarak Alanyaspor'u bir üst lige taşıyan isimlerin başında geliyordu. 2016/17 sezonunda Alanyaspor'a transfer olan Emre Akbaba genç yaşına rağmen sorumluluktan kaçmaması ve gösterdiği performansla takımının başarısında önemli bir pay sahibi oldu. Gösterdiği başarılı performansla milli takıma kadar yükselen Emre Akbaba geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de forma giydiği 34 maçta 14 gol - 9 asist gibi dikkat çekici bir istatistiğe imza attı.

25 yaşında olmasına karşın saha içinde lider bir kimliğe bürünen Emre Akbaba bugüne kadar 197 resmi maçta süre aldı ve bu karşılaşmalarda 61 gole imza attı. Her iki ayağını da kullanabilen ve orta sahada merkez başta olmak üzere tüm bölgelerde görev yapabilen Emre Akbaba, takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılması nedeniyle ilk 11'de görev almamış ve ligin ilk haftasında Sivasspor karşısında da 30 dakika süre bulmuştu.

FCN Blog ailesi olarak Emre Akbaba'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.