Fatih Terim eski sistemine dönüyor!

Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim'in derdi çok... Geçen sezon kısıtlı kadroyla sarı-kırmızılı takımı şampiyon yapan tecrübeli teknik adamın aslında çok büyük hayalleri vardı. UEFA'nın getirdiği yaptırımlar ve devamında yönetimin satış konusunda adım atamamış olması Galatasaray'da istenilen transferlerin gerçekleşmemesine sebep oldu.

Terim buna rağmen kamp döneminde takıma yeni bir sistem getirmeye çalıştı. Tecrübeli teknik adam Guardiola'nın Barcelona'da oynattığı gibi sadece oyunun hücum yönünü düşünen, yani savunmayı çok az gerektirecek, bunu pozitif futbolla çözmeye çalışacak bir oyun formatı tasarlıyordu. Terim bunu denedi de, ancak gerek Akhisar karşılaşması gerekse Ankaragücü mücadelesi, tecrübeli teknik adam için bir referans oldu.

ASLAN ARTIK DAHA GERİDE
Bu anlayışın mevcut kadroyla uygulamanın zor olduğunu öngören tecrübeli teknik adam, bu haftadan itibaren takımın savunma kurgusunu yeniden tasarlayacak. Orta sahada Fernando'nun hücum aksiyonlarından verim alamayan teknik heyet, sambacıdan fabrika ayarlarına dönmesini isteyecek. Fernando geçen sezonki gibi savunmayla daha yakın olacak. Maicon'un geri dönüşlerde çok ağır kalması sebebiyle stoper ikilisi önceki oyun şablonuna göre daha geride konuşlanacak. Öte yandan Terim artık daha agresif bir oyun istediğinin de altını çizdi. Ndiaye ve Denayer'in yeniden kadroya katılmasını bekleyen tecrübeli hoca, bu oyuncular gelene kadar takımını daha kontrollü bir takım oyun anlayışıyla sahaya sürecek.
(Türkiye)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.