Güntekin Onay: Grubun net bir favorisi yok!

Monaco'da dün gerçekleşen kura çekimi sonrasında D Grubu'na düşen Galatasaray hiç kuşkusuz dişine göre rakiplerle eşleşti. 2 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek olan takımımızın grup kurasını Vatan gazetesinin köşe yazarı Güntekin Onay değerlendirdi. Güntekin Onay, oldukça dengeli bir grupta yer aldığımızı dile getirirken başarı elde edilmesi için Galatasaray'ın mutlaka transfer yapması gerektiğini söyledi. Güntekin Onay'ın değerlendirmesi şu şekilde oldu..

HARİKA BİR GRUBA DÜŞTÜ
Galatasaray'ın 4. torbadan kura çekimine girdiğini göz önünde bulundurursak, harika bir gruba düştü. Aynı torbadan kuraya giren Kızılyıldız’ın düştüğü durum ortada. Her şeyden önce 1. torbadan Lokomotiv Moskova’nın gelmiş olması çok büyük bir şans. Diğer 7 takım tartışılmayacak şekilde bırakın puan almayı, rakip kaleye bile gitmenin zor olacağı ekiplerdi. İkinci torbada yine Tottenham, Manchester United, Roma ve Napoli gibi güçlü rakipler varken Porto’nun gelmesi şans olarak değerlendirilmeli. Üçüncü torbadan gelen Schalke, Galatasaray’ın dişini geçirebileceği bir rakip. Tabii ki Bundesliga ikincisi, hafife alınacak bir ekip değil. 

GÜÇ DENGELERİ BİRBİRİNE ÇOK YAKIN
Grup genel anlamda güç dengelerinin birbirine yakın olduğu, herkesin birbirini yenebileceği düzeyde. Özellikle bu durumda iç sahada alınacak 7 puanın çıkmak için yeterli olacağını, deplasmandan da ne toplanırsa kar olduğunu söyleyebiliriz. Bu grupta Galatasaray evindeki tüm karşılaşmalara favori olacak çıkacak. Bu da büyük bir avantaj. Ayrıca grup maçlarına iç sahada başlayıp, yine iç sahada bitiriyor olmak da bir başka avantaj.

Grubun net bir favorisi yok. Ancak güç dengeleri bakımından Porto’yu az farkla öne çıkartabiliriz. İçeride kaybetmemek çok değerli. Çünkü bu 4 takımın kendi arasında oynayacağı maçlar da ortaya çıkacak puan tablosunda 15’leri 16’ları görmeyeceğiz. Fakat şunu da vurgulamamız gerekli ki Galatasaray’ın bu kadrosuna üst düzey bir santrafor ve stoper şart.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.