Süper Kupa | Akhisarspor ve Galatasaray'ın kamp dönemleri...

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Teleset Mobilya Akhisarspor bu akşam TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecekler. İki ekibin kamp dönemine ve hazırlık maçlarında aldıkları neticelere bakacağız...

Yeni sezona İsviçre yaptığı kampla hazırlanan Galatasaray, toplam 6 hazırlık maçı yaptı. Bu karşılaşmaların 3'ünü kazanan Cimbom, 3'ünde ise mağlup oldu. Galatasaray ilk hazırlık maçında İsviçre'de FC Will takımıyla karşılaştı, sarı kırmızılılar Eren Derdiyok'un golüyle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. İkinci hazırlık maçında Hollanda Ligi şampiyonu PSV ile karşılaşan Galatasaray, rakibine 3-1 mağlup oldu. Cimbom, İsviçre kampındaki son hazırlık maçında ise İspanya'nın güçlü ekibi Valencia ile karşılaştı. Sarı kırmızılılar bu karşılaşmadan da 2-1 mağlup ayrıldı ve İsviçre kampını noktaladı. İstanbul'da yaptığı çalışmalarla yeni sezon hazırlıklarına devam eden Galatasaray, dördüncü hazırlık maçında Sakaryaspor'a konuk oldu. Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Cimbom, rakibini 3-0 mağlup etti. Beşinci hazırlık maçı için Tunus'a giden Galatasaray, oldukça sert geçen karşılaşmada son dakikada yeni transfer Onyekuru'nun attığı golle Club Africain'ı 1-0 mağlup etti. Altıncı ve son hazırlık maçında Yunanistan'ın AEK takımına konuk olan Galatasaray, rakibine 3-2 mağlup oldu. Bu maçların tamamında savunma ve orta sahanın tabiri caizse ''error'' verdiğini söylemek mümkün. Özellikle savunmada Maicon'un birçok bireysel hata yaptığını ve çoğunda gole sebebiyet verdiğini söyleyebiliriz. Öte yandan Yunus Akgün, Celil Yüksel, Doğan Can Davas gibi genç oyuncuların ise hazırlık maçlarında oldukça etkili bir performans ortaya koyarak, yeni sezon öncesinde taraftarı heyecanlandırdı, gelecek adına umutlandırdı.  

Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanarak tarihi bir başarı elde eden Akhisarspor, teknik direktörlük görevine Okan Buruk yerine Safet Susic'i getirdi. Kadrosundan Soner Aydoğdu, Muğdat Çelik ve Olcan Adın gibi isimleri kaybeden yeşil siyahlı ekip, Elvis Manu, Güray Vural, Vrsajevic ve eski Galatasaraylı Josue'yi kadrosuna kattı. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk kampını Erzurum'da yapan Ege temsilcisi, ikinci kampını ise Avusturya'da gerçekleştirdi. Avusturya kampında dört hazırlık maçı yapan Akhisar, bu maçlarda 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında Rusya Ligi şampiyonu Lokomotiv Moskova ile karşılaşan yeşil siyahlı ekip, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. İkinci hazırlık maçında İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City ile karşılanan Akhisar, bu karşılaşmadan 0-0'lık skor ile ayrıldı. Üçüncü hazırlık maçında Katar Yıldızlar Ligi şampiyonu Al Duhail ile karşılaşan Ege temsilcisi, rakibini 2-1 mağlup etti. Dördüncü ve son hazırlık maçında Suudi Arabistan Ligi şampiyonu olan, Jorge Jesus'un teknik direktörlüğünü yaptığı Al Hilal Riyadh ile karşılaşan Akhisar, rakibine 3-1 mağlup oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.