Süper Kupa'da Galatasaray dominasyonu!

1998 yılında sona eren Cumhurbaşkanlığı Kupası yerine organize edilen Süper Kupa, ilk kez 2006 yılında Almanya'da düzelendi. 2006'dan bu yana toplam 11 kez düzenlenen organizasyonda toplam 5 farklı takım şampiyon oldu. Galatasaray, kazandığı 5 şampiyonlukla ciddi bir dominasyon ortaya koyduğu Süper Kupa'da, Fenerbahçe'nin 3, Beşiktaş, Trabzonspor ve Konyaspor'un da birer şampiyonluğu bulunuyor.

Kazandığı 5 şampiyonlukla Süper Kupa'yı en çok müzesine götüren takım olan Galatasaray, Süper Kupa'nın ilk maçında Almanya'da Beşiktaş ile karşılaştı. Cimbom bu karşılaşmada Mert Nobre'nin 60. dakikada attığı gole engel olamayınca kupayı ezeli rakibine kaptırdı. Galatasaray, Süper Kupa'da ilk şampiyonluğunu 2008 yılında aldı. Almanya'da son kez oynanan Süper Kupa finalinde, Cimbom, Türkiye Kupası şampiyonu Kayserispor ile karşılaştı. Kewell ve Nonda'nın golleriyle rakibini 2-1 mağlup eden Galatasaray, kupayı ilk kez müzesine götürmeyi başardı. 2012'den 2016'ya kadar kupanın adeta gediklisi olan Cimbom, bu süreç oynadığı 5 final müsabakasının 4'ünü kazanmayı başardı. 2012 yılında ezeli rakibin Fenerbahçe ile Erzurum'da karşılaşan Galatasaray, rakibini Umut Bulut ve Selçuk İnan'ın golleriyle 3-2 mağlup etti. 2013 yılında bu kez Kayseri'de karşılaşan iki ekibin karşılaşması 0-0 sonuçlandı ve uzatmalara kaldı. Uzatmalarda Drogba sahneye çıktı ve attığı golle kupayı üst üste iki, toplamda üçüncü kez Galatasaray'a kazandırdı. 2014 yılında Manisa'da karşı karşıya gelen ezeli rakiplerin karşılaşmasında bu kez kazanan ekip penaltılar sonucunda Fenerbahçe oldu. 2015 yılında hem ligi hem de Türkiye Kupası'nı kazanarak tarihi bir başarı elde eden Galatasaray, Ankara'da oynana Süper Kupa'da Türkiye Kupası finalisti Bursaspor ile karşılaştı. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri Yasin Öztekin'in attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti ve o sezon üçlemeyi tamamladı. 2016 yılında Konya'nın ev sahipliği yaptığı organizasyonda Beşiktaş ile karşılaşan Galatasaray, Muslera'nın yıldızlaştığı maçta penaltılar sonucunda rakibini mağlup etti ve üst üste ikinci, toplamda da beşinci kez kupayı müzesine götürdü.

2007 yılında ikinci kez düzenlenen Süper Kupa organizasyonunu Beşiktaş'ı mağlup eden Fenerbahçe kazandı. 2009 yılında ilk kez İstanbul'da oynanan Süper Kupa'da, Beşiktaş'ı bir kez daha mağlup eden Fenerbahçe kupayı müzesine götürdü. 2010 yılında Bursaspor'u mağlup eden Trabzonspor ilk kez Süper Kupa'yı kazanmayı başardı. 2011 yılında Süper Kupa organizasyonu dönemin Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonlarının şike davası nedeniyle oynanmadı. Son olarak geçen sezon Samsun'da oynanan organizasyonda Konyaspor, Beşiktaş'ı mağlup ederek, kupayı müzesine götürdü.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.