Fatih Terim: "1 mevkii ile Galatasaray bitmez"

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, akşam idmanından sonra doğum gününü kutlayan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni yaş dileklerinden bahseden Terim, transfer döneminden, Belhanda'ya, Şampiyonlar Ligi'ne kadar bir çok konuya dair konuştu. İmparator, son günlerin gündem konusu olan yabancı sınırı hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı.

"HATIRLANMAK GÜZEL ŞEYDİR"
"Güzel bir sürpriz oldu. Pek öyle doğum günlerini kutlayan biri değilim. Bizim dileklerimiz belli. '22' diyebiliriz. 'İnşallah gruptan çıkarız' deriz. 'Galatasaray' deriz. Hatırlanmak güzel bir şeydir."

''FORVET OLSAYDI İYİ OLURDU AMA...''
"3 aydır aşağı yukarı, benim ekibim, scout ekibi, 300-400 oyuncuyu eledik. En az 40'a yakın oyuncuyla temasımız oldu, 12-13 tane de atak oyuncusuyla görüştük. Biz de çok istedik Allah'ım şu olsa diye. Kimnin tekniği, kiminin psikolojik durumu, kiminin beklentileri, Galatasaray ile yollarının birleşmesine müsaade etmedi. Ne kadar bedelsiz, ne kadar kiralık, ne kadar az paraya alınacak varsa, burada insanlar onlar için 2,5-3 aydır çalışıyor. Bir de UEFA'nın verdiği ceza var, rahat hareket edemiyorsunuz. Son hafta Gomis satıldığında biz de ümitlendik. Öyle olmasa Abdurrahim Albayrak da söylemez, ben de belki 2. oyuncuyu da forvete kullanırız demem. Son dakikaya kadar evet dediğiniz, bazen olmuyor, kulübü fazla istiyor. Son günlerde bile almak için çok uğraştık. Bazen sıfıra verilecek oyuncuya bile çok para istendiği oluyor. Olsaydı, iyi olurdu."

"1 MEVKİİ İLE GALATASARAY BİTMEZ"
"Forvet alınmazsa Galatasaray biter diyenlere sözüm. Dünyanın neresinde görünmüş, orkestrada bir enstrüman olmazsa parçanın çalınmadığını gördünüz mü? Parça söylenir. Allah izin verirse Şampiyonlar Ligi parçasını mevcut oyuncuların değerini arttırarak söylemeye çalışacağız. Olur mu? Olur. Yaptık. Hakkıyla Şampiyonlar Ligi'ne girmiş bir takımdan bahsediyoruz. Nispeten kolay bir grup çekmiş bir takım. 1 mevkii ile Galatasaray bitmez, 11 kişi ise eksik değildir."

"YABANCI SINIRI İŞİNDEN SIKILDIM"
"Yabancı sınırı işinden sıkıldım, hakikaten sıkıldım. Bu işin çıkmasında, uygulanmasında ben varım. Emeği geçenlerden biriyim. Çok da enteresan, beraber çalıştığımız yönetici arkadaşlarla o gün çok nettik. Bugün ne oldu da buna dönüldü? Bu kural 14 yabancı kuralı değil, bu kural 14 Türk kuralı. Siz 14 Türk almak zorundasınız, 14 yabancı almak zorunda değilsiniz. İsterseniz hiç yabancı almazsınız. Türk oynattıkça, bir fon aracılığıyla maddi yardım diye işe başladık ama sonradan Kulüpler Birliği ve TFF'nin görüşmelerinde, 3 safhada bunların hepsi kesildi."

"YÜKSEK RAKAMLI TÜRK OYUNCULAR STABİLE OLDU"
''Avrupa Kupaları'nda takımlarımızın rakipleriyle başa çıkması için, onların 20 yabancısı vardı deniyordu, haksız rekabeti ortaya koyan bir durum vardı, buna da yardımcı oldum. O gün ne yaptıysam, bugün aynı yerdeyim. Yüksek rakamlı Türk oyuncular stabile oldu. Türk oyuncuların Avrupa'yı seçeceğini düşünmüştük, bugün Avrupa'da oynayan Türk oyuncu sayısı daha fazla. Türk Milli Takımı'nın sorumlusu bendim, yabancı serbest olmalı, dünyada yasak kalmadı dedim."

"4 YABANCI OYUNCU İLE ŞAMPİYON OLMUŞ HOCA OLARAK..."
"Riski alıyor musun dediler, aldım. Avrupa Şampiyonası'na gittik. Bazı şeyler olmasaydı, Dünya Kupası'na gider miydik? Ben giderdik diyorum, siz isterseniz yok deyin. Kulüplerimizin başarısında payı olmadı mı? Olmuştur herhalde. Ben 4 yabancı ile Avrupa Şampiyonu olmuş bir hoca olarak ne diyebilirim? Sıkıldım ben. Al geri, olmadı, yasaklayalım. Başka şeylere bakmalıyız. Esas uğraşmamız gereken konu, mali tablolar neden böyle oluyor? 6222 işliyor mu? Altyapıda tesisleşmeye bakalım."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.