Mustafa Cengiz'den transfer gündemine dair açıklamalar!

Oldukça hareketli bir transfer dönemini geride bırakan Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz bugün katıldığı TRT Spor'daki canlı yayında gündeme dair bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Emre Akbaba transferinden Bafetimbi Gomis'in ayrılığına ve Anthony Modeste'de yaşanan süreci dile getiren başkan Mustafa Cengiz'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

EMRE AKBABA TRANSFERİ
Transfer, oyuncular, maça çıkış, diziliş... Hepsi teknik ekibe kalmış. Teknik ekibimiz Emre Akbaba'yı istedi. Futbolcu ile ben hiç görüşmedim, sadece imza töreninde tanıştım. Galatasaray'da başkan futbolcu transferine hiçbir zaman karışmaz. Buradan hocamız Fatih Terim'in doğum gününü de kutluyorum. İyi ki var. Emre Akbaba için bizden ilk başta 7 milyon Euro istediler. Biz satmadan adam alamayız. Alırsın ama Şampiyonlar Ligi'nde oynatamazsın. Ligde oynatırsın. Bizim de ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi. 2. hedefimiz Süper Lig. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığı için de 3 milyon Euro'ya kadar da düştüler. Oyuncu da Galatasaraylı olduğunu ve bize gelmek istediğini çeşitli aracılarla iletti. Sonrasında 3 milyon euro'ya çıktık. Nagatomo'da da aynı şey olmuştu. Biz görmedik ama bir rakibimizin 4.5 milyon euroluk teklifte bulunduğunu söylediler. Taraftarın baskısı sonrası biz de fiyat yükselttik ve 4 milyon euro'ya aldık. Emre Akbaba transferi bizim için bir prestij meselesi haline gelmişti. Almayıp rakibimiz 4 milyona alınsa gelecek tepkiler ne olurdu? NEF'e teşekkür ediyoruz ama onlar olmasaydı da bu transferi yapacaktık.

BAFETIMBI GOMIS'IN AYRILIĞI
Gomis konusunda teknik heyetimiz ne dediyse onu yaptım. Ben Gomis'i hayatımda 3 kez gördüm. Ben soyunma odasına hiç inmedim. Bilmem. Hiç gitmedim. Florya'ya da gitmedim. Bizde her şeye teknik heyet karar verir. Gomis de bizden gitmek istiyordu. Teknik heyet özellikle Gomis'i göndermek istedi diye bir şey asla yok. Dursun Özbek yönetiminin Gomis'e zam sözü verdiğini bilmiyorum. Öyle bir şey olsaydı sözleşmesinde yazardı. Sözleşmesinde yazmıyordu. Gomis'in menajeri, 'Ya sözleşmeye zam yapın ya da sözleşmeyi uzatın' dedi. Ben, Galatasaray'ın haklarını koruyan birisiyim. Gitmeyi isteyenler onlardı. Teknik heyet de Galatasaray'ın çıkarları neyse ona göre hareket eder. Gomis ile Muslera arasında tartışma yok, yanlış duyulmuş. Sadece kendisi gol kralı, talep etmekte haklı, bazılarını kıyas göstermekte haklı. Menajerler kendilerine göre ücretinin artmasını istedi. Biz Fatih hocanın dediklerine bakarız.

ANTHONY MODESTE HAKKINDA
Modeste transfer görüşmeleri için Florya'ya gelmiş. Ben bir scout ekibi başı değilim. Futboldan azıcık anlarım. Modeste'i duyunca ben de her taraftar gibi araştırıyorum. Hukuki sorun olduğunu duyunca hemen müdahale ettim. Biz Mülkiyeliyiz, yarım hukukçuyuz. Modeste konusunda çok büyük tehlike gördük. 2 sözleşme yapmış. Biz hizmet, bir de imaj sözleşmesi. İmaj sözleşmesinde 150 bin ödenmemiş. Bizim için 25-30 milyonluk tehlike vardı. Daha önce Türkiye'den iki kulüple, Rusya'dan bir kulüple, Almanya'dan bir kulübün ilgilendiğini gördük. Bunlar imzalamamış. Aynı anda bize Çin kulübünden bir mail geldi. Modeste'yi idmana çıkardığınız anda sizi FIFA'ya şikayet edeceğiz deniyordu. Adamlar 50 milyon euro harcamış Modeste için. Çin kulübü bize çok ağır laflar ediyordu, siz etik davranmıyorsunuz gibi. Bonservisini göremedik, tek taraflı fesih hiçbir şey ifade etmez. Siz tek taraflı boşanamazsınız. Garip bir mail adresiydi, biz de onlara mail attık. 'Bu size mi ait' diye. 'Evet bize ait, futbolcudan elinizi çekin' diyorlardı. Menajeri de bayan bir menajer, Gomis'in menajerleri değil. Modeste trend olmuş twitter'da, bu müthiş bir şey. Bizim taraftar bir anda Modeste'yi istiyoruz diye bir anda bir spor hukukçusunun sözüyle coştular. Biz tam take-off (Uçağın kalkışı) yapacağımız durumda Modeste riskini alamadık. Yoksa trene bineriz, demirle aramız iyidir... Modeste'i alsaydık Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaktı. 

TFF ile Modeste konusunu görüştük. Modeste, Ocak ayında neden olmasın? Hayırlısı. Açık bir şekilde Fatih hocanın mesajı var. Geçen sezon Gomis'siz 3 maçı da kazandık ayrıca. Taraftarın isteğini ciddiye almıştık. Boş tribünlere oynamış bir takımdan hiçbir şey bekleyemezsin. İstersen Messi'yi transfer et. Modeste olursa olur. Benim temasım direkt yok ama teknik heyet gereği yapar. Şartlar Ocak ayı için müsait olursa neden olmasın. Ama mali yapıdan Galatasaray'ı riske atamayız.

VAGNER LOVE TRANSFERİ
Forvet transferinde A,B,C,D,E planlarında hep bir olumsuzluk yaşandı. Bunun sorumluluğunu üzerime alıyorum. Scout ekibinin 3 gün üzüntüden uyumadığını biliyorum. Ben o Danimarkalı futbolcunun (Cornelius) adını bile duymamıştım. Vagner Love bize son saniyede menajerinden geldi. Hocamız da onayladı. Bedelsiz geleceğini söylediler ve ücretinin de daha ucuz olacağını söylediler. Yarım saat sonra ise bir bedel istediler, makul bir ücretti, 750 bin euro civarında. İlke ve prensip olarak bu bedeli karşılamayacağımızı, bonservisi alıp gelmesi halinde transferin gerçekleşebileceğini söyledik. Love olmayınca, Ömer alındı deniyor ama hayır efendim. Ömer Bayram zaten alınacaktı. Bonservis bedelini Love karşılayacaktı, yapamadılar, olmadı. Beşiktaş da bedelsiz bırakmak istemedi, kendi açısından haklı. Beşiktaş bu oyuncunun transferi için zamanında 3.5 milyon euro ödemiş Alanya'ya..

UEFA GELİRİ 55 MİLYON EURO OLACAK
Türk dizi, film sektörünün çok iyi tırmanıp bu noktalara geldiğini spor basınını okuyarak anlıyorum. Müthiş şeyler yazıyorlar. Kızmadan söylüyorum. O da bir show business. Çok değişik şeyler yazıyorlar gerçekten. Her attığımız adımda UEFA ile görüşüyoruz. Ceferin'in bize karşı büyük bir saygısı var. Tüm gün UEFA listesi için uğraştık. UEFA asla affetmez. Bundan emin olun. Bizim savunmamızdan feyzalan bir kulüpte oldu. Milan... Açık bir şekilde söyleyebilirim bunu herhalde. Milan'ın durumu bize göre daha kötüydü. Milan'a göre de biz daha kötü durumdayız. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Taraftar diyor ya forvet yok, 0 puan ile çıkarsın. Biz planları en kötüye göre ayarlarız. En kötü ile çarpışırız, iyisi gelirse şükrederiz. Allah bir kapıyı kapatıyor, diğerini açıyor. Şampiyonlar Ligi'nden gelecek UEFA geliri 40 milyon euro civarında olacak, harika! Tek olarak katılmamızla yepyeni bir şey çıktı. Ülkeden sadece biz katıldığımız için, geçmiş yıllardaki katılımlar nedeniyle 10 milyon euro daha geliyor. 0 puan alsak bile bu para gelecek. Tabii bu gelecek parayı şimdi transferde kullanamıyoruz. FFP dışına çıktığımda Galatasaray'ı bitirmiş olurum. 

TOLGA CİĞERCİ VE TARIK ÇAMDAL
Sevgili hocamı üzen iki Türk oyuncu vardı. Birisi Tolga'ydı. Kendisi ayrılmak istemiyordu. Menajeriyle birlikte çok uzun konuşmalar yaptık. Başta tüm ücretini istiyordu, 75 bin euro aldı. Sağ olsun kendisi bizi zor bir durumdan kurtardı. Darısı diğerlerine.. Tarık Çamdal'ın futbolu bıraktığında haysiyetli, onurlu bir şekilde göğsünü gere gere futbolculuğunu anlatabileceği bir durumda olmasını diliyorum.

SAMİMİYETLE SÖYLÜYORUM: TÜM HATA BENİM
Taraftar olsam, Trabzonspor'a da 4 yemişsem transfer yapılmamasını daha ağır bir şekilde eleştiririm. Eleştirinin büyük kısmını da başkana saklardım. Hata bende. Samimiyetle söylüyorum bunu. Başkan benim.  Davul benim, tokmağı da başkasına verdim. Hocamız dedi ki almada başarılıyız ama satmada değiliz. Çok haklı. Uzun yıllar sonra transferi artıda kapattık. Onu da belirteyim. 

Hocamız çok yoruldu. Bugün de doğum günü. 2-3 gün dinlenmesini istiyoruz. Fatih Terim'in açıklamaları medyayaydı, yönetime değil. Bir hata varsa, bunun tek sorumlusu benim. Mevcut kadroyu kendisi seçmedi. Kadro bir inişteydi, onu yükselişe geçirdi. Sevgili hocamızdan bize gelen hiçbir talebi reddetmeyiz. Asla hocamızı yalnız bırakmadık. Olursa da bunu saklamam, beyan ederim. Hoca da saklamaz. Evet forvet transferinde hata yapmış olabiliriz. Bu da benim hatamdır. Ama kanımızın son terine kadar mücadele edeceğiz. Hedefimiz tekrar şampiyonluk. En kötü durumda bile 55 milyon euro gelir olacak. En kötü durumu söylüyorum. Gelecek sezon geldiğinde düzlüğe çıkacağız, salaha ulaşacağız.

TARAFTAR TEPKİSİNDE HAKLI
Taraftar haklı ama Belhanda, onlara cevap vermemeliydi. Onaylamadığımız davranışlar olabilir. Ama o maçta yapılan aynı harekette ise aynı karar verilmiyor. Bunları yapmayalım. Bazen tribünler küfür ediyor, hak etmediğimiz siyasi tezahüratlar yapılıyor. Biz merdiven boşluğunu doldurduk diye ceza alıyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.