ÖZEL | Can Korkmaz: Tecrübe olarak bambaşka bir sezon olacak.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın düzenlediği medya gününde Can Korkmaz, sitemize özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray'da sorumluluk sahibi olmanın onur ve gurur verici olduğunu belirten Can Korkmaz, Sinan Erdem'in Abdi İpekçi'yi aratmayacağını da belirtti. Can Korkmaz'ın açıklamaları şu şekilde... 

Gatasaray'daki 3. dönemin. Ara takımlarda hep başarılı oldun. Bu sezon takımın yapısı itibariyle diğer dönemlerine göre daha çok ön planda olacaksın. Bu dönemin hakkında neler düşünüyorsun, diğer dönemlerden farkı ne olacak senin için? 
Öncellikle tecrübe olarak bambaşka bir sezon olacak bizim için. Yeni kurulan bir ekibiz ama onun yanında genç bir ekibe sahibiz ve bu genç ekibin içinde en tecrübeli oyunculardan biriyim ben de. Kulübün yapısını Göksenin Köksal ve Ege Arar ile birlikte en fazla bilen, en fazla kulübün içinde olan kişilerden biriyim. Bu yüzden sorumluluklarımız da artacak geçen dönemlere nazaran. Benim içinse onur ve gurur verici Galatasaray gibi bir camiada sorumluluk sahibi olmak ve bunu en iyi şekilde yerine getirmek istiyorum bu sene.

Unics Kazan maçında ikinci çeyrekte etkileyici bir oyun oynamıştın ve bu oyunla ilgili sosyal medyada ''Rubio'' yakıştırmaları yapılmıştı. O Rubio kesitini sezon içinde de görebilecek miyiz? 
Kişisel konuşmaktan ziyade takım olarak bakmayı tercih ederim. Farklı farklı taktiklerimiz oluyor. Unics Kazan maçında da çoğu maça olduğu gibi maçın başında kötü başladık. 2. çeyrekte de takımın daha fazla enerji vermesi ve savunmada daha iyi işler yapmamız hızlı hücum sayıları bulmamıza neden oldu. Hızlı hücumlara çıkarken ben de daha rahat hissediyorum kendimi o yüzden daha göze batmış olabilirim. Benzetmeler için çok teşekkür ederim. İnşallah daha fazla benzetirsiniz ve ben de onun gibi olmaya çalışırım.

İlk 2 döneminin aksine bu döneminde Abdi İpekçi yok, Sinan Erdem Spor Salonu var. Bu salon hakkında neler düşünüyorsun İpekçi'nin aksine bu salonda oynamak senin açından nasıl olacak?
Abdi İpekçi bizim için çok güzel bir yerdi. Benim kişisel olarak çok sevdiğim bir yerdi. Ayrıca Galatasaray taraftarının da ambiyansı yakaladığı ve takımları boğduğu bir salondu. Sinan Erdem oraya göre daha büyük bir salon ve ulaşımı biraz daha zor bir salon açıkcası ama taraftarlarımız olduğu sürece Sinan Erdem'in Abdi İpekçi'den çok farklı olmayacağını düşünüyorum. Umarım Abdi İpekçi'de yakaladığımız başarıları bu sene Sinan Erdem'de de yakalarız.

2011-12 sezonunda Tutku Açık ile takım arkadaşıydın ama bugün Tutku Açık yardımcı antrenörün. Gelişimin açısında Tutku Açık ile iletişiminiz ne durumda?
Tutku abi Trabzon'da da bana çok yardımcı oluyordu. O zaman daha 19-20 yaşındaydım, kiralık olarak gitmiştim Galatasaray'dan Trabzon'a. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Çok fazla birlikte oynayamadık ikimizin de sakatlıkları olmuştu o dönemde ama her zaman kontağımız devam etti. Bu sene de ondan öğreneceğim çok şey var ve bunun için de çok mutluyum.
  

                                                                         ***
                                                   FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
                                        KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ


Röportaj: Can Bedel
Düzenleme: Can Bedel                                          

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.