7DAYS EuroCup | İçerde kayıpsız!

Galatasaray, EuroCup'taki 3. maçında, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Germani Basket Brescia ile karşılaştı. Sarı Kırmızılılar özellikle son çeyrekte oyunu koyduğu ağırlıkla mücadeleyi 84-76 kazandı ve gruptaki 3. maçında 2. galibiyetini aldı.

Takımımız karşılaşmaya Tai Webster - Aaron Harrison - Göksenin Köksal- Nigel Hayes - Zach Auguste ilk beşiyle başladı. Galatasaray mücadeleye adeta üçlük yağmuruyla başladı; Göksenin Köksal, Nigel Hayes ve Webster'dan gelen üçlüklerle skoru 13-4'e getirince rakip televizyon molasını beklemedi ve ilk çeyreğin bitimine 06:36 kala molayı aldı. Mola sonrası toparlanan Brescia kendini buldu ve çeyrek sonuna doğru farkı iki sayıya indirince(19-17) bu sefer Ertuğrul Erdoğan molası geldi. Galatasaray mola sırası daha derli toplu hücum edince ilk çeyreği 24-21 önde geçti. 

Galatasaray ikinci çeyreğe ise çok kötü başladı; Brescia'da Bryon Allen devreye girdi ve üst üste bulduğu 7 sayıyla konuk ekibi 24-28 öne geçirdi. Benchten gelen Marko Arapovic Galatasaray'ın oyununu toparlamaya çalışsa da Galatasaray kötü bir çeyrek geçirdi ve Brescia soyunma odasına 40-44 önde girdi. Takımımız çeyreği 6/19 şut isabeti ve 5 top kaybıyla geçti.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Brescia oldu. Awudu Abass önderliğinde farkı çift haneye çıkardı 42-52. Çeyreğin ortasından itibaren ise Galatasaray özellikle Göksenin'in üçlüğüyle kıvılcımı yaktı, daha sonra Can da dışarıdan katkı verince Galatasaray farkı 1 sayıya indirdi.56-57. Brescia, Allen'ın ekstra üçlükleriyle son çeyreğe önde girse de Galatasaray ivmeyi yakalamıştı.62-65

Galatasaray üçüncü çeyreğin sonunda yakaladığı ivmeyi sürdürerek başladı ikinci yarıya ve sertliği de arttırdı. Galatasaray, Nigel Hayes'in dipten yolladığı üçlükle, 67-65'le uzun süre sonra öne geçti. Son 3 dakikada ise Galatasaray, Göksenin ile Harrison'un üçlükleri ve Hayes'in hücum ribaundlarıyla oyun üstünlüğünü tamamen eline aldı ve fişi çekti. Takımımız mücadeleden 84-76 galip ayrılarak kendi sahasında 2'de 2, toplamda da 3'te 2 yaptı...

Kaptan Göksenin Köksal, 30 dakikada 4/4 ikilik, 4/9 üçlükle 21 sayı  ve 4 ribaund ile maçın adamı oldu.

Diğer oyuncularımızın istatistikleri ise şöyle:
Aaron Harrison: 14 sayı - 4 ribaund - 4 asist
Nigel Hayes: 12 sayı - 11 ribaund - 4 asist
Tai Webster: 10 sayı - 3 asist
Marko Arapovic: 9 sayı - 6 ribaund - 2 asist
Can Korkmaz:  6 sayı - 1 ribaund - 2 asist
Jaka Klobucar: 6 sayı - 3 ribaund - 2 asist
Zach Auguste: 4 sayı - 5 ribaund - 1 asist
Caner Erdeniz: 2 sayı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.