7DAYS EuroCup | Sonunu getiremedik!

Galatasaray, son çeyreğine 14 sayı önde girdiği karşılaşmada, ratiopharm ulm'e 2 uzatma sonucunda 103-92 mağlup oldu ve 7DAYS EuroCup'taki ilk mağlubiyetini aldı.

Aaron Harrison'un ateşlenmesi sebebiyle oynamadığı mücadeleye Tai Webster - Jaka Klobucar - Caner Erdeniz - Nigel Hayes - Zach Auguste beşiyle başladı. Galatasaray, Nigel Hayes'in adeta yanarak geçirdiği ilk 6 dakikayı 11-14 geçerken, 12 sayı Hayes'e aitti. Galatasaray, Erol Can'dan da gelen 5 sayıyla farkı 10 sayıya çıkarsa da ilk çeyrek 19-25'le geçildi.

İkinci çeyreğe iyi başlayan Ulm çeyrek başında farkı 1 sayıya indirdi. 29-30. İkinci çeyreğin ortasında Arapovic oyuna ağırlığını koyarken, Hayes de iyi oyununu devam ettirince Galatasaray, 35-38 öne geçse de ev sahibi ilk yarı sonuna doğru vitesi arttırdı. Soyunma odasına 46-43 önde gitti.

Soyunma odasından Zach Auguste ve Nigel Hayes’ten bulduğu sayılarla başlayan Galatasaray, Jaka Klobucar’dan gelen üçlükle beraber maçı bir anda 48-53'e getirdi. Webster da bu çeyrekte oyuna ağırlığını koydu ve Galatasaray bir kez daha çift haneyi yakaladı. Son çeyreğe de 14 sayı gibi önemli bir farkla girdi.52-66.

Maçın son çeyreğine ise çok kötü başladı Galatasaray. Ev sahibi sadece 4 dakikada farkı 3'e indirdi ve maça ortak oldu. Ertuğrul Erdoğan'ın molalarına rağmen Galatasaray kötü gidişatı önleyemedi ve Ulm 16-1'lik seriyle 68-67 öne geçti. Galatasaray, maçın son 2 dakikasına 5 sayı farkla geride girse de Webster’ın turnikesiyle son 1.15’te farkı 1 sayıya indirdi. Mola alan Ulm’ün dönüşte hemen topu kaybetmesinin ardından Sarı Kırmızılı ekip Arapovic'le basket-faul kazansa da serbest atışı isabetli kullanamayınca öne geçemedi ancak 76-76’da eşitlik sağlandı. Cimbom maçı kazanacak hücumu yakalasa da mücadelenin en kötü ismi olan Jaka Klobucar’ın topu kaybetmesiyle karşılaşma uzatmaya gitti: 78-78

İlk uzatma karşılıklı basketlerle geçti. Son 1.35'e Ulm 84-82 önde girdi. Ancak her şeye rağmen Galatasaray'ın fırsat bir kez daha ayağına geldi. Kloubucar'a yapılan sportmenlik dışı faulde, Klobucar 2'de 1 attı. Kenardan başlayan hücümda Webster turnikeyi bıraktı ve ilk uzatma 85-85 bitti.

İkinci uzatmaya kötü başlayan Galatasaray oldu ve 4 dakika kala 89-85 geri düştü. Bu kez geri dönmeyi başaramayan takımımız mücadeleden 103-92’lik skorla mağlup ayrıldı.

Takımımızda istatistikler şu şekilde:
Nigel Hayes: 26 sayı - 12 ribaund - 1 asist
Marko Arapovic: 20 sayı - 6 ribaund
Tai Webster: 17 sayı - 3 ribaund - 10 asist
Jaka Kloubucar: 10 sayı - 2 ribaund - 2 asist
Zach Auguste: 9 sayı - 4 ribaund  - 2 asist
Erol Can Çinko: 6 sayı
Göksenin Köksal: 4 sayı - 2 ribaund

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.