Fatih Terim: Bu maç bir mesaj olmalı.

İmparator Fatih Terim, Porto maçı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın kazanmak için geldiğini belirten Fatih Terim, bu maçın bir mesaj olması gerektiğini de belirtti. Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde... 

11’E 11 OYNAYACAĞIZ
Muhakkak önemli oyuncularımız yok. Üstelik Emre sadece bu maç değil en az 2 ay olmayabilir. Ndiaye kart cezalısı. Eren’in durumu biraz daha farklı. MR kontrolünde herhangi bir şey çıkmadı ancak bizim için aslolan beyandır. Ağrısı oldugunu söyledi. Yarına kadar bekleyeceğiz. Sonuçta Galatasaray buraya Şampiyonlar Ligi’nin ikinci maçında kazanmak ve iyi oynamak adına geldi. Burada defansı ve atağı aynı anda bir bütün halinde oynamamız lazım. Çünkü çok iyi bir takımla oynuyoruz. Erzurum maçı bittiğinden beri hem mental hem fiziksel olarak maça hazır olmaya çalışıyoruz. Takım duruşumuz iyi olmalı. Topu kazandığımız ve kaybettiğimiz anlardaki reaksiyonlarımız önemli olacak. Çünkü tempolu oynayan ciddi bir takıma karşı oynuyoruz. Sakatlıklar keşke olmasaydı ancak 11’e 11 oynayacağız.

İZİN VERMEDİĞİMİZ SÜRECE HİÇBİR TAKIM BİZE ÜSTÜNLÜK SAĞLAYAMAZ
Şampiyonlar Ligi’ndeki herkesin çok iyi bilmesi gerektiği gibi Galatasaray Şampiyonlar Ligi maçlarına aynı seviyede ve aynı haklarla başlamadı. Transfer yasağı vardı. Uefa’nın bu cezasından dolayı aynı şartlar altında olduğumuzu söyleyemeyiz. Sıkıntılı zamanlar geçirdik. Ancak deplasman ve iç saha performansı üzerinde çok duruluyor. Tabii ki, Galatasaray kaybetmişse eleştiriye her zaman açık olmalıdır. Ancak hobi ya da fobi... Futbol bunların ötesinde çok ciddi bir oyun. Bence şu açıklama daha doğru: Bizler ancak müsaade edersek rakibimiz bize karşı skor ve oyun üstünlüğü sağlayabiliyor. Demek ki biz de son iki deplasman maçında rakibimize izin vermişiz. Onlar da bize karşı en azından skor üstünlüğü sağlamışlar. Demek ki bu maç bu görüşe de böyle bir mesaj olmalı. Bunu önce oyun sonra skor olarak bir daha göstermeliyiz. Önceden her yerde iki türlü de göstermiş olmamıza rağmen zaman zaman yine de böyle maçlar oluyor. Demek ki bu maçta bir mesaj vermeliyiz. Biz müsaade etmediğimiz sürece hiçbir takım bize üstünlük sağlayamaz.

PORTO TAKIM HALİNDE TEHLİKELİ
Porto takım oyununu iyi oynayan bir ekip. Önemli oyuncuları da var. Aboubakar çok beğendigim bir hücum oyuncusu ama olmadığı zaman Porto takımının onun yerine koyacağı Marega ve Brahimi gibi oyuncuları da var. Eğer böyle söyleyeceksek bizim sakatlarımız ve onların etkileri daha fazla. Porto’nun takım halinde dikkat edilmesi gereken bir ekip olduğunu düşünüyorum. Kazanamıyorsak beraberlik tabi ki iyi bir skor. Sonuçta deplasmanda oynuyoruz. İlk maçı da 3-0 kazanarak üç puanla kapattık. Porto evinde çok iyi bir takım. Kazanamıyorsak doğru bir sonuç olarak görülebilir.”

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.