Fatih Terim: Maça geldiğimizi zannetmiştim ama sakata gelmişiz..

Sakatlıklar nedeniyle henüz ilk yarıda 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanmak zorunda kalan Fatih Terim, Bursaspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Daha önce bir devrede üç sakatlık olduğunu hatırlamadığını söyleyen Terim, derin olmayan kadrolarda bu sakatlıkların önemli bir problem olduğunu belirtti...

"BÖYLE BİR DURUM HATIRLAMIYORUM"
“Maçtan önce de söylemiştim, milli takımda olan arkadaşlarımız maalesef yorgun döndüler. Uzun yolculuklar yaşayarak geldiler. Aktarmalı olarak 24 saatte gelen bile var. Oynadıkları milli maçlar ve 10 günlük bir ara sıkıntı yaratabiliyor ki bize de yarattı. Uzun süredir bir devrede üç tane oyuncusu sakatlanan bir takımı hatırlamıyorum. Milli takımdan dönenler tamam ama Fernando'nun durumunu anlayabilmiş değilim. Ben maça geldiğimizi zannetmiştim ama sakata gelmişiz. Kendi sahamızda puan kaybettik. Penaltıya kadar kalemizde de büyük bir tehlike görmedik. Sahada 11 futbolcumuz vardı ama maalesef 11 kişilik iyi bir performans görmedik. Pozisyon penaltı bu arada. Sadece yediğimiz golden sonra iyi reaksiyon verdik. Maçın son bölümünü iyi oynadık. 1-1’i bulduktan sonra 2. golü de atabilirdik ancak 1-0’dan gol de yiyebilirdik. Kaybetmedik ama kazanamamak hoş değil."

"DERİN OLMAYAN KADROLARDA SAKATLIKLAR PROBLEM"
"Sağlık ekibimiz hasar tespiti yaptıktan sonra sakat oyuncularımız hakkında daha net konuşabilirim. Derin kadrolarda bu tarz sıkıntılar çok yaşanmaz ancak derin olmayan kadrolarda her oyuncunun sakatlığı, eksikliği bir problem. Ancak hayat devam ediyor."

"SABIRLI OYNAMAK DA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR UNSUR"
"Özellikle Ali Sami Yen’deki taraftarlarımızdan bundan sonrası için bir ricam olacak. Çabuk oyuna teşvik etmek istiyorlar ancak bu oyuncularımızı geriyor. Bazen top almak istemiyorlar. Bazı genç oyuncularımızın üzerinde baskı yaratabiliyor. Onlar da tabi ki iyi niyetlerinden dolayı böyle bir yaklaşım gösteriyorlar ama iyi oynamamıza engel olabiliyorlar. Oyun planımızda oyunun bir başlama, geliştirme ve sonuçlandırma yeri var. Takımımız bunu yapmaya çalışırken taraftarın o arzusu ve itici gücü zaman zaman oyuncularımızı top kaybına itebiliyor. Sabırlı oynamak da bizim için önemli bir unsur."

"OYNAMAKTAN, HERKESİN OYNAMASINDAN YANAYIM"
"Oynamaktan, herkesin oynamasından yanayım. Kaybederiz, kazanırız. Kaybettiğimiz zaman rakibimizi tebrik ediyoruz. 80’li dakikalarda gösterilen sarı kartların göstermelik olduğuna inanıyorum. Hakemlere hiçbir şey demiyorum. Sadece ‘Oynayalım ve oynayanlara yol verin.’ diyorum. Bursaspor’a başarılar diliyorum. Biz de şu an itibariyle Schalke maçına hazırlanacağız.”

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.