Kadronun içinde yeni bir forvet: Sinan Gümüş..

Fatih Terim, forvet hattındaki yeni denemesi Sinan Gümüş oldu. 24 yaşındaki oyuncunun ilk kez bu seviyede oynadığını düşünürsek, Terim'in kadro içindeki bu denemesinde oldukça iyi sinyaller verdiğini söylemek mümkün. Maç sonunda sosyal medyada en çok eleştirilen isim Sinan oldu çünkü 3 tane net gol pozisyonunu kaçırdı. Evet, Sinan oldukça fazla kaçırdı ama unutulan konu şu, Sinan zorlu deplasmanda Galatasaray’ın girdiği tüm pozisyonlara bir şekilde etki etti.

Fatih Terim, kafasındaki oyun yapısında forvetinin 30 gol atıp oyun içinde sadece ceza sahası ve çevresinde etkili olması yerine 10 veya 15 gol atıp oyun içinde sürekli mobil olabilmesini, takım arkadaşlarını da oynatabilmesini istiyor. Galatasaray’ın hali hazırdaki tek forveti Eren Derdiyok ise birinci kalıba daha çok uyan bir forvet.. Takip edenler bilirler Sinan’ın futbolculuğuna dair en çok eleştirenlerden biri ben olabilirim lakin Sinan Gümüş dün takımın en iyilerinden birisiydi ve Sinan Gümüş’ü Porto karşısında oynadığı oyun yukarıda saydığım sebeplerden dolayı çok değerli bir hale geldi.

Yukarıdaki görselde Sinan’ın sahte 9 oyununa örnek bir pozisyon oldu. Sinan burada hem Donk’a pas opsiyonu olmak hem de takım arkadaşlarına alan açmak için hareketlendi. Donk, bu pozisyonda topu Onyekuru’ya uzun attı ve ceza sahası içerisinde Onyekuru ve Telles birebir kaldı. Pozisyonun sonunda Onyekuru, Telles’i ekarte edip şutunu attı ancak golle sonuçlanmadı yine de gelecek adına değerli bir pozisyondu.

Bu iki görsel ise ikinci yarıda Galatasaray’ın diğer bir tehlikeli atağından.. Pozisyonun başlangıcında Rodrigues, sol kenardan merkeze doğru driplinge başladı ve merkezde arkasına Felipe’yi alan Sinan’a topu aktardı. Sinan topu iyi sakladı ve koşusuna devam eden Rodrigues’e aktarıp Garry’i kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Sinan’ın sahte 9’dan beklenecek link-up oyununu oynayabileceğini de göstermiş oldu. Ayrıca sahte 9 oynayan forvetlerden dar alanda da etkili top kullanması gerekir. Sinan’ın 2-3 metre arasında topu çok etkili kullanması da olumlu işlerinden biri oldu.

Galatasaray'ın kadrosunda şu an net santrafor sayısı 1 ve en iyi ihtimalle Ocak ayına kadar bu böyle gidecek. Bu sebeple Fatih Terim'in buraya bir opsiyon daha oluşturması lazım. Sinan'ın oyunu ve Eren'in devam eden sakatlığı Fatih Terim'e başka şans bırakmıyor ancak benim görüşüm Eren'in sakatlığı olmamış olsa dahi Fatih Terim de Sinan'ın o geceki performansından memnun kaldı ve bu denemeyi birkaç kez daha uygulayacağı yönünde.. Antalya maçında da muhtemelen Sinan forvet hattının en ucunda bşalayacaktır ve doğrusunu söylemek gerekirse, sağ kenardakinden daha fazla katkı sağladığı aşikar. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.