ÖZEL | Ege Arar: Geçtiğimiz sezon için özür diliyorum.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın düzenlediği medya gününde Ege Arar, sitemize özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezon için taraftardan özür dileyen Ege Arar, bu sezonun çok daha iyi geçeceği belirtti. Ege Arar'ın açıklamaları şu şekilde...

Geçtiğimiz sezon önceki sezonlara göre daha fazla süre almıştın. Bu bağlamda geçtiğimiz sezonki kişisel performansını ve gelişimini nasıl değerlendiriyorsun?
Genel olarak şunu söyleyebilirim iyi bir sezon geçirdiğimi düşünmüyorum, hem bireysel, hem takım olarak. Tabii ki bu da taraftarlarımıza da yansıdı. Geçtiğimiz sezon adına ben ilk olarak bireysel sonra takım adına özür diliyorum onlardan. Genel olarak bu sezon daha genç, daha potansiyelli bir takımımız var. İnşallah bu sezon daha iyi bir Ege Arar ve daha iyi bir Galatasaray izleyeceklerini düşünüyorum. 

Geçtiğimiz sezon senin de söylediğin gibi kötü bir sezon oldu, takım uzun yıllar sonra play-offa kalamadı. Bu sezon bir affettirme sezonu olabilir mi lig ve avrupadaki hedefler için neler söylemek istersin?
Kesinlikle geçen sezondan daha iyi bir sezon olacağına inanıyorum ben. Daha geniş ve potansiyelli bir takımız ve enerjimizle beraber taraftarımızla bir olursak, sinerji yakalarsak ben yenemeyeceğimiz takım olduğunu düşünmüyorum. Çok büyük maçlar kazanabileceğimizi düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon çok kötü bir sezondu bu konuyla ilgili çok konuşmak istemiyorum. O sezonu unutup, taraftarımız da bize önceki sezonlarda olduğu gibi desteğini verirse bize çok daha iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. 

Milli takımın Dünya Kupası elemelerinde oynadığı karşılaşmalarda süre şansı buldun, ilk beşte de başladın. O maçlar hakkında neler söyleyebilirsin milli takımda performansını nasıl değerlendiriyorsun?
Sonuçta bu milli bir görev, ay yıldızlı formayı temsil ediyoruz. Benim için ayrı bir motivasyon. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. En iyi şekilde mücadele vermeye çalıştım. İki maçı da kazandık, çok zor maçlardı açıkcası. Karadağ çok sert bir takımdı, Slovenya deplasmanında da çok sıkıntılı anlar yaşadık faul probleminden dolayı maçın sonunda da zor bir şekilde kazandık. Karadağ maçını da 10 sayıyla kazanmış olsak da kriz bir maçtı, rahat bir maç değildi. O yüzden bu galibiyetlerin ileriki elemelerden anlamını daha da iyi anlayacağız.

Alt yaş kategorilerinde Ömer Uğurata ile çalışma fırsatınız olmuştu. Onun yardımcı antrenörlüğe gelmesi senin kişisel gelişimine ne gibi katkıları olacaktır?
15 yaşından beri Ömer abiyle beraber çalışıyorum. Kendisi altyapıda en küçük seviyeden, en büyük seviyeye kadar beraber çalıştığım bir isim. Bende emeği büyüktür. Tabii ki de birbirimizi tanıdığımız için bazı şeylere adapte olmak daha kolay oluyor. O da benim gelişimim için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, çok yardımcı olmaya çalışıyor. Ben de en iyi şekilde saygı gösterip, onun bana gösterdiklerini en iyi şekilde uygulamaya çalışıyorum. 

Ertuğrul Erdoğan ile bu sezon takımda alacağın rol hakkında konuştunuz mu?
Tabi o benden istediklerini söyledi. Ben de ona neler katacağımı biliyorum. Sonuçta bir antrenör sizden bir şey istiyorsa onu en iyi şekilde yapmanız gerekiyor. Egoyu bir kenara bırakıp en iyi şekilde adapte olmaya çalışmanız lazım. O görevin dışına çıkmamak lazım. Ertuğrul hoca da benden istediklerini söyledi, eksiklerimi söyledi. Ben de en iyi şekilde bunları yapmaya çalışacağım.

Andorra maçıyla sezonu açıyoruz, hafta sonu da Anadolu Efes maçı var. Bu iki karşılaşma öncesi taraftara bir mesajın var mı?
Taraftarlarımızdan ricam Abdi İpekçi zamanlarındaki gibi yanımızda olsunlar, lütfen bizi yalnız bırakmasınlar. Geçen sezonu unutup bu sezon en iyi şekilde hep beraber olalım, birlik olalım. Bütün maçları hep beraber kazanmaya çalışalım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.