ÖZEL | Tutku Açık: Galatasaray'da başlamak ayrı bir güzellik oldu

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın düzenlediği medya gününde Galatasaray Basketbolu için özel bir isim olan yardımcı antrenörümüz Tutku Açık, sitemize özel açıklamalarda bulundu. Antrenörlük kariyerine Galatasaray'da başladığı için mutlu olduğunu belirten Tutku Açık, hedefinin başantrenör olmak olduğunu da belirtti. Tutku Açık'ın açıklamaları şu şekilde...

Galatasaray Baskebolu için çok özel isimlerden birisiniz. Geri dönmeniz de Galatasaray taraftarını çok mutlu etti. Galatasaray'dan teklif geldiğinde sen neler hissettin?
Bir kere hedeflerim arasında antrenörlük yapmak hep vardı. Oyuncuyken de benim hayalimdi. Tabii Galatasaray'da başlamak benim için ayrı bir güzellik oldu. Burada güzel sezonlar geçirmiştim, final oynadık, kupa kazandık. Seyirciyle bütünleşerek düşük bütçeye rağmen önemli işler başardığımız sezonlardı. Buraya antrenör olarak geri döndüğüm için de hakikaten çok mutluyum. 

Galatasaray'da oynarken ''Keşke daha önce gelseydim.'' diye bir açıklaman vardı. Antrenörlük kariyerine Galatasaray'da başlıyorsun. Nasıl hissediyorsun?
Antrenörlük kariyerine iyi bir başlangıç oldu benim için. Daha önce 30 yaşında geldim Galatasaray'a. Böyle büyük bir taraftarın önünde oynamanın zevkini 30 yaşına kadar yaşama şansı duyamadım. Genelde hep şirket takımlarında oynadım, büyük bir taraftar kitlemiz yoktu. Burada büyük bir taraftarın önünde oynama zevki çok güzeldi. Herkese de tavsiye ederim bunu. Bu tarz seyirci potansiyeli olan takımlarda oynadığın zaman hep performansın yukarı çıkıyor hem de basketbol olarak vermiş olduğun emeğin karşılığını zevk alarak bir şekilde alıyorsun. O yüzden o açıklamayı yapmıştım. Şimdi antrenör olarak aynı zevki yaşayacağım. Kendi açımdan şanslı olduğumu düşünüyorum. 

Tutku Açık denince akla Luksa Andric geliyor. Andric ile hala görüşüyor musunuz?
Yok artık görüşmüyoruz. Galatasaray'dan sonra zamanla koptuk ama güzel bir iş birliğimiz vardı. Aslında takım olarak güzel bir ekiptik. Bizim Andric ile olan ikili oyunlarımızdan dolayı böyle bir şey çıktı, devam da ediyor. Aslında hoş da bir şey, güzel de oldu bizim açımızdan, güzel bir anı. O normal hayatına devam ediyor. Ben maalesef parkenin bu tarafına geçtim artık. 

Yeni bir takımız ama senin Andric ile yakaladığın uyumu yakalayabilecek bir ikili var mı bu kadroda sence? 
Bizim çok genç ve potansiyelli yabancı transferlerimiz var, Türk oyuncularımız var. Hala gelişime açıklar. Muhakkak takım olarak bir birliktelik ile iyi bir uyum yakalayacaklarını düşünüyorum ama özel bir ikili olur mu dersen bunun için biraz zamana ihtiyacımız var. Hakikaten gelişmeye açık çok potansiyelli oyuncularımız var. Zaman içerisinde iyi bir uyum sağlarlarsa daha iyi bir ikili, daha iyi bir dört ortaya çıkar. Bizim hedefimiz sahada olan beş oyuncunun birden çok uyumlu olması. Umarım bu uyumu yakalarlar. 

İyi bir oyun kurucuydun. Takıma da baktığımızda Webster, Emir Gökalp, Serkan Aydın gibi genç ve potansiyelli oyun kurucular var. Bu oyuncular arasında hangisi sen daha çok heyecanlandırıyor?
Açıkcası oyuncuları birer birer ayırmak çok iyi olmaz ama ben oyun kurucularla alakalı sezonun başından bu zamanki döneme kadar geçirdikleri gelişimden çok memnunum. Bir kere çalışıyorlar, istekliler, pozitifler ve genç oldukları için de gelişime açıklar. Ben hep örnek veriyorum 33 yaşında bile hala gelişimimi tamamlamadığımın, devam ettiğimin örneğini veriyorum. Ben genel olarak oyuncuları ayırmadan hepsinden memnunum. 

Son olarak antrenörlük kariyerinde gelecek hedeflerin arasında neler var?
Muhakkak başantrenör olma hedefindeyim. Tabi bu sene benim için bir ilk oldu, yeni bir başlangıç oldu ama hedefimde başantrenör olmak var. 

                                                                         ***
                                                   FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
                                     KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.