STSL | Kazanamama serisi devam ediyor...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in onuncu haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. Geçtiğimiz hafta sahasında Bursaspor ile 1-1 beraber kalan Galatasaray, bu hafta da deplasmanda Donald ve Adem Büyük'ün attığı gollere engel olamayarak Yeni Malatyaspor'a 2-0 mağlup oldu. 2 haftada 5 puan kaybeden Galatasaray, 19 puanda kaldı.

Fernando, Serdar Aziz, Onyekuru, Emre Akbaba, Eren Derdiyok, Nagatomo gibi önemli oyuncularından yoksun olan Galatasaray, karşılaşmaya Muslera, Linnes, Donk, Ozan, Ömer, Selçuk, Ndiaye, Belhanda, Mariano, Rodrigues, Sinan Gümüş ilk onbiriyle başladı. Karşılaşmada ilk tehlikeli atak ev sahibi Malatyaspor'dan geldi. 5. dakikada ceza sahasında topla buluşan Boutaïb'in tek vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı. Kontrollü geçen mücadelede, 18. dakikada savunmadan topla çıkan Ryan Donk'un ceza sahası dışından vuruşu savunmaya çarptı ve kornere çıktı. Karşılaşmanın 29. dakikasında Galatasaray'da sakatlar kervanına bir isim daha eklendi. Younes Belhanda yaşadığı sakatlığın ardından mücadeleye devam edemedi ve oyundan çıktı. Belhanda yerine Ahmet Çalık oyuna dahil oldu. 35. dakikada Yeni Malatyaspor Donald ile 1-0 öne geçti. 45. dakikada Halis Özkahya art niyetli olduğunu gösteren bir karara imza attı ve faul bile olmayan pozisyonda Mariano'ya sarı kart gösterdi. Mariano gördüğü bu sarı kart ile Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü. İlk yarının sonunda Selçuk İnan'ın ortasında Ahmet Çalık'ın kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve ev sahibi Malatyaspor soyunma odasına 1-0 üstün gitti. 

İkinci yarının da ilk tehlikeli atağı Malatyaspor'dan geldi. Kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinden yapılan kafa vuruşunda Muslera gole izin vermedi. 52. dakikada Galatasaray, Rodrigues ile gole yaklaştı. 'Donk'un indirdiği topta ceza sahasında topla buluşan Rodrigues çok net bir fırsatı tepti. 56. dakikada Galatasaray'da bu kez de Martin Linnes sakatlanarak kenara geldi, yerine Muğdat Çelik oyuna girdi. 63. dakikada Yeni Malatyaspor penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Adem Büyük, skoru 2-0'a getirdi. 68. dakikada Donk'un indirdiği topta Muğdat Çelik'in kafa vuruşu direkten döndü. 72. dakikada Donk'un indirdiği topta Muğdat Çelik bekletmeden Sinan Gümüş ile oynadı. Altı pas içerisinde topla buluşan Sinan Gümüş'ün vuruşu kaleciden döndü. Dönen topa Ndiaye'nin kafa vuruşu dışarı çıktı. 73. dakikada Sinan Gümüş çıktı, Yunus Akgün oyuna girdi. 81. dakikada Selçuk İnan'ın ortasında Ahmet Çalık'ın kafa vuruşu dışarı çıktı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.