2 dakika 58 saniye konuşma, skandal karar!

Galatasaray'ın büyük tepkisini alan penaltı kararında, Hüseyin Göçek ile Halis Özkahya'nın arasında 2 dakika 58 saniyelik bir diyalog yaşandığı, buna rağmen çözüme kavuşmadığı ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinin haberine göre; Galatasaray, Atiker Konyaspor mücadelesinde skandal bir penaltı kararına imza atan Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya ikilisinin 2 dakika 58 saniye konuştuğu ancak kararın doğru olduğu ve ekrandan seyretme tavsiyesinin gündeme gelmediği öğrenildi. Galatasaraylı Serdar Aziz'in Atiker Konyasporlu Skubic'e faul yaptığı gerekçesiyle verilen penaltı pozisyonunda özellikle Video Asistan Hakem (VAR) uygulaması büyük tartışmaya neden oldu.

Doğrudan penaltı noktasına giden Göçek, VAR odasında ekrandan pozisyonu izleyen VAR hakemi Halis Özkahya ile diyaloğa girdi. Bu konuşma öncesinde topu üzerine atan Serdar Aziz'i kırmızı kartla ihraç eden Hüseyin Göçek, Özkahya'nın düşüncesini merak etti. Ekrandan değişik pozisyonları izleyen Özkahya, orta hakeme, "ekrandan seyret" tavsiyesinde bulunmayıp, bir de kararı destekleyici yönde konuşma yapınca, hakem Göçek, VAR görüntüsünü izlemeye gerek duymadan penaltıyı kullandırdı.

2 dakika 58 saniye süren bu diyaloğa rağmen, hakemlerin doğruyu bulamaması büyük tepki topladı. Galatasaray tarafından dinlenmek isteyen bu diyaloğun kamuoyuna aktarılması ise biraz zor görünüyor. Çünkü "VAR" sistemiyle ilgili her türlü karar, IFAB tarafından alınıyor. Dolayısıyla bu ses kayıtlarının dışarı aktarılması da ancak IFAB'ın izniyle gerçekleşebiliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.