Bir Galatasaray efsanesi daha yaratabilirsiniz...

Sezona forvetsiz giren Galatasaray, yaşanan sakatlıkların ve cezalı futbolcuların ardından son derece dar ve kısıtlı bir kadroya kaldı. Her şampiyonluğunda özel bir hikayeye sahip olan Galatasaray'ın, yeni bir efsane daha yaratma ve olası bir yeni şampiyonluğa daha bir anlam katma şansı oluştu. 

2005-2006: İMKANSIZLIKLARIN ARASINDA, 16 DAKİKA SONUNDA ŞAMPİYONLUK
Sezon başında teknik direktörlüğe Gerets'i getiren Galatasaray, UEFA Kupası'nda Trömsö'ye elenmişti. Ezeli rakibinin üst üste 3. kez şampiyonluk parolasıyla başladığı sezona büyük bir yıkımla başlayan Galatasaray, kadro kalitesi olarak da rakibinin oldukça gerisindeydi. Maaşların ödenemediği, kulübün maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşadığı sezonda camia olarak her türlü imkansızlığa karşı kenetlenen Galatasaray, 16 dakikalık bekleyişin ardından 16. şampiyonluğuna ulaştı. ''Aslanlar çekler ödenir, hakkınız ödenmez.'' ''İsimlerinizi kalbimize kazıdık.'' pankartları o sezonu en iyi anlatan pankartlar olabilir.  Bunların yanında ''Kalk Appiah kalk, Allah'ın dediği olur.'' efsanesini de unutmamak lazım.

2007-2008: TEKNİK DİREKTÖRSÜZ ŞAMPİYON
Sezona Alman teknik adam Karl-Heinz Feldkamp ile başlayan Galatasaray, ligin bitimine 6 hafta kala Feldkamp'ın istifa etmesiyle teknik direktörsüz kaldı. Sezonun kalan 6 maçına Cevat Güler ile çıkan Galatasaray, camianın kenetlenmesiyle sahasında Fenerbahçe'yi 1-0, deplasmanda Sivasspor'u 5-3 mağlup etti, 6'da 6 yaptı ve sezon sonunda şampiyonluğa ulaştı. Normal şekilde giden sezon son 6 haftada bir anda farklı anlam kazandı ve Galatasaray o sezon kenetlenerek 17. şampiyonluğuna ulaştı. 

2011-2012: KARANLIKLAR İÇİNDEN GÜN DOĞAR YA ANİDEN
Bir önceki sezon ligi 8. bitiren Galatasaray, İmparator Fatih Terim önderliğinde yeni bir yapılanmaya giderek yepyeni bir kadro kurdu. Bir önceki sezonu ''Kümede kal Galatasaray'' tezahüratlarıyla geçiren Galatasaray için oldukça önemli olan sezon, bunun yanına sezon içinde TFF'nin kural değiştirerek Türk futbol tarihinde ilk kez yapılan Süper Final uygulamasını getirmesiyle daha da anlam kazandı. Sezonu 9 puan farkla lider bitiren Galatasaray, Süper Final'deki uygulama nedeniyle Süper Final'e 5 puan önde başlamıştı. Cimbom, Süper Final'in son maçında ezeli rakibi Fenerbahçe'nin stadında şampiyon olarak tarihi bir şampiyonluk elde etmişti. ''Demek ki neymiş Kadıköy'de de kupa alınırmış.'' 

2012-2013: ESKİSİNDEN DAHA HIRSLIYIM
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Galatasaray, ligde 19. şampiyonluk için mücadele verirken en büyük rakibi olarak karşısında hakemleri görmüştü. Fatih Terim ve yardımcılarının önce Orduspor ardından da Mersin İdman Yurdu maçında atılmasıyla birlikte Fatih Terim'in maç sonu yaptığı açıklamalarla sezonun kalanı büyük bir öneme sahip olmuştu. ''Eskisinden daha hırslıyım.'' diyen Fatih Terim, "Beni Ay'a bile gönderseler takımımı oradan yönetirim" diyerek de iddiasını ortaya koymuş ve bir kez daha kenetlenen Galatasaray camiası yeni bir şampiyonluğa daha ulaşmıştı. 

2014-2015: 4, 4 DALGALARI ARASINDA GELEN 4. YILDIZ
Ezeli rakibi Fenerbahçe'yle beraber sezona 4. yıldızı ilk takan kulüp olma mücadelesi vererek giren Galatasaray, sezon içinde Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde 4 yemesi üzerine geçiren dalgalar, takımın kek kalıbının içine girmesiyle daha da artan bu dalgaların ardından büyük anlam kazanan sezon,  Galatasaray'ın Hamza Hamzaoğlu ile sezon sonunda 4. yıldızı takmasıyla bitecek ve yeni bir Galatasaray efsanesi daha yaratırmış olacaktı. 

2017-2018: AYAĞA KALKIŞ
2 sezondur ligde oldukça kötü bir tablo sergileyen Galatasaray, sezona ''Ayağa Kalk'' mottosuyla büyük bir kenetlenme ile başlamıştı. Sezon başında Östersunds'a elenmeyle başlamanın verdiği hayal kırıklığına rağmen bu kenetlenme bozulmamıştı. Sezon içinde yapılan görsel bir şov üzerinden kulübe atılan iftiralarla kenetlenmenin daha da artması ardından Fatih Terim'in  de göreve gelmesi ve Başakşehir maçı öncesinde yaşananlarla beraber kenetlenmenin tavan yaptığı sezonda Galatasaray, 21. şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Üstte son dönemde yaşadığımız şampiyonlukları ve hikayelerini kısaca hatırlatmaya çalıştım. Hepsinden de anlayacağımız üzere Galatasaray kazandığı her şampiyonlukta sezon içinde mutlaka şampiyonluğa büyük bir anlam katacak olaylar yaşamıştı. Bu sezon Fenerbahçe maçında yaşananları  ve verilen abartılı cezaları da sezon sonunda olası bir şampiyonluğa büyük anlamlar katacak olaylar olarak görebiliriz. Baba Gündüz'ün de dediği gibi bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımı olan Galatasaray, kenetlendiğinde başarılara ulaşan bir kulüp. Zorlukların, imkansızlıkların arasında yeni bir Galatasaray efsanesi daha yaratma şansı var. Kayseri maçında alınan skor iyi olsa da bundan sonra her maçın bir final olduğunu unutmamak lazım. Bir Galatasaray efsanesi daha yaratmak için eskisinden daha hırslı bir şekilde her maça odaklanmak lazım. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.