BSL | Beşiktaş deplasmanından galibiyetle döndük!

Galatasaray, Basketbol Süper Ligi'nin sekizinci haftasında derbi mücadelesinde konuk olduğu Beşiktaş Sompo Japan'ı 72-74 mağlup etti ve özellikle özgüven açısından çok önemli bir galibiyet aldı.

Takımımız karşılaşmaya Aaron Harrison, Göksenin Köksal, Jaka Klobucar, Nigel Hayes, Ege Arar beşiyle başladı. TV molasına Beşiktaş’ın 8-6'lık üstünlüğü ile gidildi. Beşiktaş set hücumunu iyi oynarken, Galatasaray da üçlüklerle skor buldu ve ilk çeyrek 23-18 Beşiktaş üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte Beşiktaş 28-20 ile farkı 8 sayıya çıkarınca Galatasaray molası geldi. Galatasaray, molanın ardından Erol Can'ın üçlüğü ile farkı 5'e indirdi. İkinci çeyreğin son hücumuna 8 sayılık Beşiktaş üstünlüğüyle gidilse de takımımız Hayes'in üçlüğü ile soyunma odasına 37-32 geride gitti

Takımımız ikinci yarıya çok iyi başladı ve ilk önce farkı indirdi ardından Erol Can Çinko’nun sol dipten gönderdiği üçlük ile 39-41 öne geçti. TV molasının ardından da iyi skor bulan takımımız durumu 43-48'e getirdi. Buva’yı yeniden oyuna alan Beşiktaş, Hırvat oyuncunun perdeleriyle daha iyi alan yarattı ve  son 10 dakikaya 51-50'lik Beşiktaş Sompo Japan üstünlüğü ile gidildi. Beşiktaş, son periyoda Can Maxim Mutaf’ın üçlüğü ile başlasa da takımımız Harrison ve Klobucar'ın penetreleriyle skor buldu. Harrison’ın basket faulü ile de skoru 54-59'a getirdi. Beşiktaş, Can Maxim’in basket faulü, Benzing’in hızlı hücumdaki üçlüğü skoru 59-59'da eşitledi.  Aaron Harrison ve Nigel Hayes’in bulduğu sayılar, son 1:30 dakikaya Galatasaray’ı 63-66 üstünlükle taşıdı. Harrison’ın hücumun bitimine 2 saniye kala bulduğu çok zor üçlük Galatasaray'a son dakikaya girilirken 64-69'luk bir avantaj getirdi. Can Maxim’in bulduğu iki üçlük ve Hayes'in inanılmaz top kaybı 4.6 saniye kala skoru eşitleme fırsatı verse de Beşiktaş bunu kullanamadı ve karşılaşma takımımızın 72-74 üstünlüğü ile sona erdi. Bu galibiyetle takımımız 3. galibiyetini alırken, Beşiktaş Sompo Japan 4 galibiyette kaldı.

Mücadelede istatistiklerimiz şöyle oluştu:

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.