Mustafa Cengiz: TFF Hukuk Kurulu'nu istifaya çağırıyoruz!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hakemin olaylara zamanında müdahale etmediğini söyleyen Cengiz, sevklerdeki ve cezalardaki dengesizlikten ötürü de TFF Hukuk Kurulu'nu istifaya davet etti. Mustafa Cengiz, ayrıca basında Fatih Terim ile arasında anlaşmazlık olduğuna dair iddialara da "Aramızda bir şey yok ancak olmasını istiyorlar. Galatasaray ile Fatih Terim'i çarpıştırmaya çalışıyorlar dedi.

"ÖFKE VE KİNİNİZİ SAKLI TUTUN SÖZÜM" YANLIŞ ANLAŞILDI
"Bu basın toplantısını ayaküstü söylenen sözlerin yanlış anlaşılmalara yol açması nedeniyle yapmaya karar verdik. Biz sevgili rakibimiz için asla beyanlarda bulunmadık. Dürüstlük içinde adil yönetimden yana hem tarafız hem taraftarız. Konuşmalarımızın yanlış değerlendirildiğini gördük. 'Öfke ve kininizi saklı tutun' sözüm yanlış anlaşıldı." 

HAKEM OLAYLARA MÜDAHALE ETMEDİ
"Çok güzel bir maç oynandı. Sahada futbolcular 89 dakika çok centilmence mücadele etti. Cenaze ortamı hariç çok güzel geçti. Fakat iki oyuncunun yaptığı hareket yüzünden olaylar gelişti. Bunlardan biri bizdendi. Ancak hakem müdahale etmedi. 72 milyonun izlediği maçta çok hassas olmak gerekir. Şampiyonlar Ligi maçında bu olaylar olsaydı böyle gelişmezdi. Hakem müdahale ederdi. Bu olayın patlama noktası hakemin zamanında müdahale etmemesi. 2-0 ne güzel gidiyordu dedim. 7-0 yeneriz demedim. Nitekim Fenerbahçe bizi yenebilirdi. Biz de kazanabilirdik. Centilmenlik adına elimizden geleni yaptık."

TFF HUKUK KURULU'NU İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ
"Galatasaray'dan 13 futbolcu sevk edildi. Rakibimizden ise 2 kişi sevk edildi. Rakipten 13 kişi sevk edilsin demiyorum. Biz bundan rahatsız olduk. Sadece rakipten 2 oyuncu mu vardı? Rakipten olan oyuncular hiç çime basmadı mı? Bu çifte standardı kim yapıyor? TFF Hukuk Kurulu yapıyor. Önce disiplin, sonra tahkim karar veriyor. Şimdi siz disiplinin önüne, 75. maddeye aykırı olarak, VAR'ın tespit ettiği ve cezalandırılanlar harici bir şey nasıl sevk edersiniz? Yapılan sevk çifte standart. Biz hukuk kurulunun kararını kabul etmiyoruz. TFF Hukuk Kurulu bu kararlardan sonra istifa etmeli. Lisansını yenilemeli..."

VAR KONUŞMALARI YAYINLANSIN
"Hukuk Kurulu'nun istifasını istediğimiz gibi, VAR hakemleri, orta hakemi uyardı mı? Hakemi uyardı da hakem uymadı mı? Biz bunu merak ediyoruz. Biz bu konuşmaların yayınlanmasını istiyoruz. Hakemler adil olmalı. Gördüğünü çalmalı. Bizim hakemlerle ilgili en büyük şikayetimiz bu. Hakemlerin cesur olmalarını istiyoruz. Türk futbolu çok değerli bir noktaya doğru gidiyor. Yayın gelirlerinde, sıralamada, Anadolu kulüplerine verilen gelirler için çok teşekkür ediyorum. Anadolu kulüpleri yaptıkları transferlerle büyük takımları rahatlıkla mağlup edebiliyorlar. Umarım 8 takım ülkemizi Avrupa'da temsil eder. Ve bunların en başında Galatasaray olur."

FATİH HOCA İLE ARAMIZDA SORUN OLSUN İSTİYORLAR
"Hocamıza 7 maç ceza verildi. Fiziki hiç bir müdahalesi yok. Hakeme serzenişi var. Ceza cürüme eşit değil. Ceza cürümden çok fazla. Camiamız bu durumdan rahatsız. Yönetimle Fatih Terim arasında bir şey yok ama olmalarını istiyorlar. Fatih Terim çok büyük bir marka. Galatasaray çok daha büyük bir marka. Sanki ikisini çarpıştırmak istiyorlar. Galatasaray gol attığında ya da yediğinde, ben acımı da sevincimi de içime atmak zorundayım. Binler Kayserisporlu ve Kayserili vatandaşlarımızın olduğu yerde Galatasaray başkanı olarak orada sfenks gibi durmalıyım."

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDEN DAHA ŞİDDETLİ BİR ALGI YAPILIYOR
"Size samimi söylüyorum, soğuk savaş döneminde, soğuk savaşın taraflarının yaptığı algı yönetiminin daha şiddetlisini yönetimimize ve şahsıma karşı görüyorum. 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma fotoğrafına Mustafa Cengiz'in adını yazıyorlar. Yapmayın, ayıptır günahtır. Kulübün 10 Kasım paylaşımı ile ilgili olarak sadece Mustafa Cengiz yazsa, kulübün adı yazmasa neyse. Sadece Galatasaray Spor Kulübü deseydik, 'Bak bak bu sefer Ankara'ya gidip geliyor, bakanlarla görüşüyor, adını koymuyor. Neden adı yok?' derlerdi. Biz ne yapsak bize bir hata bulacaklar. Atatürk'ü Mustafa Cengiz'in, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı'nın kutlamasının ayıp olduğu, bunun üzerinden bana hakaret edildiği... Stratejiye bakın. Yapmayın, etmeyin, bel altı savaş sürdürülmez."

GALATASARAY ALTYAPIDA DEVRİM YAPIYOR
"Bize vergi ödemiyor diyorlar, Şimdi aklıma geldi. 100 milyon TL vergi ödedik. Altyapıda Galatasaray bir devrim yapıyor. UEFA'ya da bunu anlattım. 28 kişilik kadromuzda 8 tane genç oyuncu var. Kayseri maçında bunun 4'ü oyuna girdi. İlk defa altyapıdan gelen 4 oyuncu sahaya girdi. Fatih Terim hocamız gerçekten bir devrim yapıyor. Galatasaray, yaklaşık 30 senedir ilk kez ekonomik anlamda iyi durumda. Bilyoner.com ile yaptığımız anlaşma sonucu bir önceki anlaşmamızdan 8 kat fazla gelir elde ediyoruz."

FIRAT AYDINUS'UN YERİNDE OLSAM GALATASARAY MAÇLARINI İSTEMEM
 "Ben Fırat Aydınus'un yerinde olsam ne hakem olurum, ne VAR hakemi olurum. Ne de AVAR hakemi olurum." Fırat Aydınus yerine başka hakem derbiyi yönetse yine 2-2 bitermiydi sorusuna ise Cengiz "Derbide skor 2-0 iken ben Ali Bey ile neler konuştuğumuzu anlatmayacağım. 60. dakikadan sonra Fenerbahçe çok güzel oynadı."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.