STSL | Eskisinden daha hırslıyız!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 2-0 mağlup olan Galatasaray, ligin 11. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edecek.  2 Kasım Cuma günü saat 21.00'da oynanacak olan mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek. Zorlu mücadele öncesinde bilinmesi gerekenler, öne çıkan istatistikler ve derbiye dahil mini analiz şu şekilde...

DERBİ TARİHİ: FENERBAHÇE'DE
Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, 346. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki adıyla Ülker Stadyumu'nun bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 108 yıllık rekabette galibiyet ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 344 maçtan 145'ünü kazandı. İki takım 119 maçta ise eşitliği bozamadı. Öte yandan Fenerbahçe ile Galatasaray, 61. sezonunu geçiren lig tarihinde 123 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 39 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 154 gole, sarı-kırmızılılar 116 golle karşılık verdi. Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan 60 derbide ise sarı kırmızılılar 23 kez kazanırken, Fenerbahçe ise 15 galibiyet aldı. Bunun yanı sıra Galatasaray, ligde 4 sezondur ezeli rakibine üstünlük kuramadı. Takımımız bu süreçte ligde rakibiyle oynadığı 6 karşılaşmada 2 mağlubiyet, 4 beraberlik elde etti. İki ekibin geçtiğimiz sezon ligde oynadığı iki maçta 0-0 eşitlikle sona ermişti. 

SAMİ YEN'DEN ÇIKIŞ YOK! 
İç sahada geçen sezon Avrupa'nın en iyi performansına imza atan Galatasaray, bu performansına bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Cimbom, Ali Sami Yen'de oynadığı son 24 maçı kaybetmedi ve 22 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 63 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 12 gol gördü. 

Galatasaray'ın bu sezon ligde attığı 17 golün 13'ünü iç sahada attı. Ayrıca Galatasaray'ın,bu sezon iç sahada attığı son 11 golün tamamı maçların ikinci yarılarında geldi. Galatasaray, Ali Sami Yen'de oynadığı son lig maçında Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Öte yandan Cimbom, Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'yi en son 2014-15 sezonunda Sneijder'in iki füzesiyle 2-1 mağlup etmişti. O günden beri Ali Sami Yen'de oynanan son 3 derbide Galatasaray, ezeli rakibine üstünlük kuramadı. (1 mağlubiyet, 2 beraberlik) 

EKSİKLER ÇOK
Cuma günü oynanacak olan Fenerabahçe derbisi öncesinde Galatasaray'da eksikler dikkat çekiyor. Sarı kırmızılarda Emre Akbaba, Yuto Nagatomo, Fernando Reges sakatlığı sebebiyle, Mariano ise sarı kart cezası sebebiyle derbide forma giyemeyecek. Bu oyuncuların yanı sıra Cimbom'da Henry Onyekuru, Sofiane Feghouli, Serdar Aziz ve Eren Derdiyok'un durumu ise maç saatinde belli olacak. Galatasaray'da çok ciddi eksikler bulunurken, Fenerbahçe'de ise Ankaragücü maçında kırmızı kart gören Islam Slimani dışında eksik bulunmuyor. 

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRSÜZ
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 10 haftada yalnızca 9 puan toplayan ve küme düşme hattının bir sıra yukarısında 15. sırada bulunan Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta sahasında Ankaragücü'ne 3-1 mağlup olunca karşılaşmanın ardından teknik direktör Phillip Cocu'nun görevine son verildi. Hafta içinde antrenmanları Erwin Koeman'ın yaptırdığı Fenerbahçe'de yeni teknik direktör hala belli olmadı ve derbide de takımın başında Erwin Koeman'ın görev yapması bekleniyor.

AYAĞA KALKMAK İÇİN EN İYİ FIRSAT
Lokomotiv Moskova karşılaşmasından bu yana oynadığı 7 karşılaşmada yalnızca 2 galibiyet alabilen ve bu süreçte rakip kalelere sadece 3 gol atabilen Galatasaray, oynadığı futbolla da tat vermiyor. Sahada oldukça durağan ve sıkıcı bir oyun oynayan Galatasaray olduğunu söylemek mümkün. Oynadığı son 3 resmi maçı da kazanamayan Cimbom, eksiklere rağmen Fenerbahçe maçıyla yeniden ayağa kalkabilir. Taraftar desteğiyle gelecek bir derbi galibiyetinin ayağa kalkmak için en iyi fırsat olduğunu söyleyebiliriz. 

FATİH TERİM FARKI
Galatasaray, 4. Terim döneminde çıktığı 5 büyük maçta (Fenerbahçe, Başakşehir, Beşiktaş, Trabzonspor iki kez) 3 beraberlik, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik elde etti. Bu karşılaşmalarda 5 gol yiyen Galatasaray, rakip kalelere 6 gol attı. Cimbom, Fatih Terim öncesinde geçtiğimiz sezon çıktığı 4 büyük maçta ise 1 beraberlik, 3 mağlubiyet almıştı. Bu karşılaşmalarda yalnızca 2 gol atabilen Galatasaray, kalesinde ise 10 gol görmüştü. Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde sahasında çıktığı son Fenerbahçe derbisinde rakibini 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.