Fatih Terim: Ne olursa olsun, Avrupa'da olmak istiyoruz..

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını yitiren ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmek isteyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim yarın oynanacak olan Porto maçı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi'nde şanssız bir periyodu geride bıraktıklarını belirten deneyimli teknik adam, ne olursa olsun Avrupa'da olmak istediklerini belirtti. Fatih Terim'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

HAYDİ GALATASARAY DEMEYE DEVAM EDİYORUZ
Porto ile oynadığımız maça bakınca ben lig maçında bile bu kadar pozisyona girdiğimizi hatırlamıyorum. Bir türlü topu içeri sokamadık. O gün kazanan Porto bugün lider, bizim durumumuz belirsiz. UEFA'dan aldığımız ceza nedeniyle rakiplerimizle eşit şartlarda yarışmıyoruz.. Millet alıp satarken, 10 - 20 - 30 - 100 ve hatta 200 diye bakmazken, biz kılı kırk yarmak zorunda kalıyoruz. Bu şartlarda da bazı şeyler tam istediğimiz gibi olmuyor, olamıyor. Schalke bizi mağlup etmeyi beklemediği için bizim Lokomotiv maçından sonra o tweeti attı, onlar da cevap verdiler. Çok da önemsemiyorum, Şampiyonlar Ligi gibi önemli bir organizasyonda güzel şakalaşmalar bunlar. Yarın göreceğiz ne olacağını. Biz kazanalım, rakiplerimiz ne yaparsa yapsın diyelim. Gönül isterdi ki biz bugün tweet atalım 'Haydi Lokomotiv Moskova' diye ama kısmet olmadı. O yüzden 'Haydi Galatasaray' demeye devam ediyoruz.

GRUPTAN ÇIKSAYDIK KİMSE GOMİS DEMEYECEKTİ..
Galatasaray takımı Gomis'i  'İki santrafor alacağız' niyetiyle sattı. Yerine iki santrafor alınacağı için teknik olarak satışına onay verdik. Bu kararın verilmesinin de sebepleri var. Ekonomik ve idari sebepleri var. Durup dururken biz gol kralını neden gönderelim. Gomis çok iyi bir golcü, olsa bugün bazı şeyler değişir miydi? Evet, mümkün. Bunu inkar etmemek lazım.  Ancak bugün Galatasaray bu gruptan çıkıyor olsaydı kimsenin aklına Gomis gelmezdi. Bu kararın verilmesinin de sebepleri var. Ekonomik ve idari sebepleri var. Durup dururken biz gol kralı olan oyuncumuzu neden gönderelim. Henüz biten bir şey yok, bu nedenle dikkatli sormak lazım. Yolumuz uzun, olayı bir tarafa yıkmamak lazım. 

BEN DE SAHA KENARINI ÖZLEDİM
Ligdeki durum, cezalar, sakatlıklar herkesin malumu. Allah'tan Şampiyonlar Ligi var da görüşüyoruz. Ben de taraftarı ve sahanın kenarını özledim. Cezalar ve sakatlıklar, oyun kurgusu yapmamızı da engelledi. Geniş ve derin bir kadromuz yok. Cezaların yüzünden forma yükü artan oyuncuların sakatlık riski artıyor. Fizikçi mi iyi değil, doktor mu sıkıntılı... Hepsi kendini ispat etmiş insanlar. Yasin'i ben Scott (Piri)'ın yanına ben koydum. İngiltere, ABD ve Brezilya'da kurslar aldı. Takım koşmuyor diyorsunuz, geçen maç 114 kilometre koşmuşlar. Galatasaray, 2-0'dan 2-2'ye, 9 kişi oynasa bile engel olmalı. 

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE HEDEF..
2000'deki takımla bu takım aynı mı önce ona bir bakmak lazım.. Bu kıyaslamadan da önce UEFA Avrupa Ligi'ne kalmaya hak kazanmak lazım. 90 dakika sonrasında göreceğiz. UEFA Avrupa Ligi Galatasaray'ın daha önce kazandığı bir kupa. Sonuna kadar elbette gitmek isteyecektir, tekrarlamak isteyecektir ancak önümüzdeki 2 maçın tamamlanmasını beklemek gerekiyor. Hiç mağlup olmadan Kopenhag'da mutlu sonla biten şampiyonluğu tekrarlarız umarım. Ne olursa olsun, ne şekilde olursa olsun Avrupa'da olmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde istediğimiz sonuçları alamadık.. 

Wesley Sneijder ve Felipe Melo bize çok emeği geçmiş büyük oyuncular. Şartlar ne getirir bilmiyorum ama şu ana kadar bu konuda bir temasımız olmadı. Ancak onlarla temasımız olması gerekmiyor, bir çağırsak geleceklerini biliyoruz. İsimlerini duyunca bile yüzümüzde tebessüm oluşan isimler.. Galatasaraylılar bu kadarını bilsinler yeter.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.