Galatasaray ve Manchester City arasında üç konuda işbirliği!

Geçtiğimiz hafta işadamı yakın arkadaşı Tufan Erbilgiç ile İngiltere'ye giden ve Manchester City yöneticileriyle iş ortaklığı toplantıları yapan Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz'in görüştüğü konular belli oldu. Yapılan zirvede İngiliz ekibiyle bağlantı kurmayı hedefleyen Galatasaray'da aynı zamanda mağazacılık, pazarlama ve altyapı akademisi hakkında anlaşma sağlandı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz, yakın dostu olan BP Avrupa-Asya-Afrika ve Avustralya Akaryakıt başkanı Tufan Ergin Bilgiç ile birlikte İngiltere’ye gitmiş ve Manchester City Kulübü yetkilileri ile bir araya gelmişti. Manchester City’de kadroya giremeyen oyuncuların kiralanmasını gündeme getirdiği zirvede Cengiz’in, başka iş birliği anlaşmalarını da masaya yatırdığı ortaya çıktı.

1) MAĞAZACILIK
Cengiz, Galatasaray ve Manchester City mağazalarında iki kulübün ürünlerinin ortak satılmasını önerdi. Bu teklife İngiliz kulübünün sahipleri olumsuz bakmadı. Ocakta iki kulüp yetkilileri görüşecek. Galatasaray bu anlaşma ile Uzakdoğu pazarına girmeyi hedefliyor.

2) ALT YAPI
Başkan Cengiz, alt yapı oyuncularının gelişmesi, deneyim kazanması adına genç oyuncularını kiralamak istediğini belirtti. Cengiz, Galatasaray akademisindeki oyuncuların Avrupa’daki futbol ortamını görmesini istediğini belirtip bu konuda da iş birliği teklifinde bulundu.

3) ÖNCELİK HAKKI
Oyuncu isminden bağımsız olarak Cengiz, Manchester City’nin oynatmadığı futbolcuların Galatasaray’a kiralanması için rüçhan, yani öncelik hakkı da istedi. Manchester City idarecileri ise teknik heyetin raporuna göre bu teklife oyuncu maliyetini karşılamak kaydı ile olumlu yaklaştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.