Galatasaray'ın Welbeck planı!

Sezon başında Bafetimbi Gomis'i sattıktan sonra yerini bir türlü dolduramayan ve Ocak ayı transfer döneminde bütün mesaisini forvet transfer için harcayacak olan Galatasaray'da ilk hedef belli oldu. Sarı kırmızılılar, Arsenal ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Welbeck'i kadrosuna katmak istiyor. Cimbom, İngiliz golcüyü Ocak ayında transfer edemezse, sezon sonunda kadrosuna katmanın planlarını yapıyor. 

Akşam gazetesinin haberine göre; Galatasaray'dan Danny Welbeck harekatı. Sarı-Kırmızılılar, hücumdaki sıkıntıları çok yönlü forvet Danny Welbeck’le çözmeyi düşünüyor. Sezon başında Arsenal’le transferi için görüşmeler yapılmıştı ancak bir sonuç çıkmamıştı. İngiliz ekibinin yeni Hocası Unai Emery, 28 yaşındaki İngiliz forvetin gitmesine razı olmamıştı. Emery, Welbeck’i rotasyon sisteminde her noktada kullandı. Ancak kasım ayında Sporting Lizbon karşılaşmasında sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık Arsenal’in de planlarını bozdu. Topçular, yolları ayımayı düşünüyor.

İYİLEŞME SÜRECİNİN İÇİNDE
Galatasaray, Welbeck’i devre arasında getirmek istiyor. Arsenal cephesi de oyuncuya gelecek planları arasında yer vermedi. İngiliz basınındaki iddialara göre Galatsaray, Welbeck’i sembolik bir rakama devre arasında getirebilir. Oyuncunun da iyileşme sürecinde olduğu aktarıldı. Sarı-Kırmızılı takım yapacağı sağlık taramalarının ardından kararını verecek. Olmazsa sezon sonu iş bitecek. Welbeck’in de bu transfere sıcak baktığı, bir pürüz olmadığı tahmin ediliyor. 

BAŞKA TAKVİYELER DE VAR
Fatih Terim, Porto karşılaşmasının ardından, “Çok transfer olacak. Gidenlerimiz de, gelenlerimiz de” açıklaması yapmıştı. Terim, diri bir Welbeck’i hücumun her bölümünde anahtar adam olarak kullanacak. Öte yandan Sarı-Kırmızılılar’ın yine İngiltere’den takviyeleri yapması bekleniyor. Kriter ise ‘30 yaş’. Galatasaray bu doğrultuda Manchester City başta olmak üzere Premier Lig’den birçok takımla yakın temas halinde.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.