STSL | 2018'i galibiyetle tamamladık!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Ali Sami Yen'de Sivasspor'u konuk etti. Halil Umut Meler'in yönettiği karşılaşmayı Galatasaray, Eren Derdiyok, Onyekuru(2) ve Feghouli'nin golleriyle 4-2 kazanmayı başardı. Sivasspor'un iki golü de Robinho'dan geldi. Galatasaray bu sonuçla puanını 29'a yükseltti ve ligin ilk devresini 5. sırada tamamladı. 

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Mariano, Maicon, Ozan, Nagatomo, Ndiaye, Fernando, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Eren Derdiyok onbiriyle başladı. Maçın ilk tehlikesi Galatasaray'dan geldi. 7. dakikada Mariano’nun pasında Feghouli sağ kanattan nefis ortaladı, ön direkte Eren Derdiyok dokundu ama dışarıya çıktı. 9. dakikada Sivasspor, Robinho ile 1-0 öne geçti. Badou Ndiaye orta alanda pas hatası yaparak topu kaptırdı, Douglas topu getirdi ve Robinho’ya pasını aktardı. Robinho ceza sahası içinde Muslera ile başbaşa kaldı ve topu ağlarla buluşturdu. Yediği golden sonra rakip kalede baskıyı arttıran Galatasaray, 18. dakikada Belhanda'nın yerde kaldığı pozisyonun ardından penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Eren Derdiyok, kaleci ve topu ters köşelere gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. Öne geçmek için rakip baskıyı arttıran Galatasaray, 30. dakikada Feghouli ile skoru 2-1 yaptı! Kullanılan kornerde savunma uzaklaştırdı, Badou Ndiaye nefis çalımlarla topu kurtardı ve Sofiane Feghouli’ye bıraktı. Feghouli çok düzgün vurdu, top ağlarla buluştu. 40. dakikada yine sahneye Robinho çıktı ve skoru 2-2'ye getirdi. Douglas soldan ceza sahasına doğru hareketlendi ve ceza sahası çizgisi üzerindeki Robinho’ya pasını aktardı. Robinho ayak içiyle köşeye doğru nefis vurdu, top ağlarla buluştu. İlk yarının sonunda Belhanda nefis bir pas verdi, 2 rakibini oyundan düşürdü. Fernando pasında Henry Onyekuru ceza sahasında topla buluştu, önünü düzeltip vurdu ancak savunmanın müdahalesinde top kornere çıktı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 2-2 ile girdi.

İkinci yarıya Galatasaray iyi başladı. Cimbom, 50. dakikada Onyekuru ile 3-2 öne geçti. Fernando araya nefis bıraktı, Onyekuru kaleciyi geçip topu ağlarla buluşturdu. 62. dakikada Fernando sarı kart gördü. 65. dakikada sahneye Muslera çıktı. Torje’nin pasında Hakan ceza sahasına girdi, karşı karşıya pozisyonda Muslera’yı geçemedi. 68. dakikada Galatasaray'ı rahatlatan gol geldi. Mariano sağ kanattan nefis bir pas verdi, Younes Belhanda düşerken topu penaltı noktasına çevirdi. Eren Derdiyok ıskaladı ama Henry Onyekuru affetmedi ve topu ağlara gönderip, skoru 4-2'ye getirdi. 75. dakikada Eren oyundan çıktı, Garry Rodrigues oyuna girdi. 86. dakikada Belhanda oyundan çıktı, Ryan Donk oyuna girdi. Karşılaşmanın son dakikasında Feghouli yerine Mustafa Kapı oyuna girdi ve Galatasaray tarihinin resmi maçlarda forma şansı bulan en genç oyuncusu oldu! Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray, Sivasspor'u 4-2 mağlup ederek puanını 29'a yükseltti. Sarı kırmızılılar ligin ilk devresini 5. sırada tamamladı. Ayrıca Galatasaray, İmparator Fatih Terim yönetiminde 200. lig galibiyetini aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.