Transfer bütçesi Sambacılardan!

UEFA’nın finansal fair play kriterleri kapsamında getirdiği bonservis kısıtı nedeniyle gelir elde etmeden transfer yapamayacak olan sarı kırmızılı kulüpte, Fatih Terim’in istediği takviyelerin gerçekleşmesi adına Maicon ile Mariano’nun ayrılığı gündeme geldi. Peki bu karar neden alındı? İşte nedenleri..

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Ocak ayında kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray'da transfer bütçesi satılacak olan oyunculardan oluşturulacak. Öncelikle iki Brezilyalı oyuncudan elde edilecek gelirle Galatasaray yönetimi, Ocak ayında Terim’in istediği takviyeleri gerçekleştirmeyi planlıyor.

1) Maicon’un rotası Brezilya
İlk 11’deki formasını Ozan Kabak’a kaptıran Maicon’un ülkesine dönmesi gündeme geldi. Eşi Ursula ile boşanma aşamasında olan ve psikolojik açıdan yaşadığı zor günler nedeniyle 1 ay önce anne ile babasını İstanbul’a getirten Maicon’un ailesinin halen Türkiye’de olduğu öğrenildi. Oğullarını yalnız bırakmak istemeyen Roque ailesinin de Maicon’un ülkesine dönmesini istediği belirtildi. Maicon’un düşüş göstermesi de Ocak ayında gözden çıkarılacak ilk oyuncu haline gelmesine neden oldu. Al Hilal’e transferi ağustos ayında son anda yatan Maicon’un, Ocak’ta ailesi ile birlikte ülkesine dönme ihtimalinin olduğu öğrenildi. Brezilya’da halen önemli piyasası olan Maicon’a eski kulüpleri Cruzeiro, Sao Paulo ve aynı zamanda Internacional’ın talip olduğu, Galatasaray’ın da transfere onay vermeye hazır olduğunu ilettiği öğrenildi.

2) Mariano için teklif bekleniyor
Brezilya basını son günlerde sıkça Mariano’nun Flamengo’ya transferini manşetlerine taşıyor ve bu transfer için “Yüzde 99.9 bitti” ifadesi kullanılıyor. Galatasaray’ın başarılı sağ bekine menajeri aracılığı ile gelen 2.5 milyon Euro’luk bir teklif var ancak kulübe resmi bir öneri ulaşmış değil. Sarı kırmızılılar, Flamengo Kulübü’nden resmi teklifin ulaşması halinde pazarlık masasına oturacak. Galatasaray’ın Mariano için istediği ücret ise 3.5 milyon Euro olarak planlanıyor. Flamengo’nun da bu talebi kabul etmesi halinde acil santrfor ve stoper takviyesi isteyen Fatih Terim’in bu ayrılığa vize vermesi bekleniyor. Linnes ile sözleşme uzatan Galatasaray’ın sağ beki Norveçli oyuncuya emanet edip Mariano’nun ayrılığına da transfer geliri nedeniyle sıcak baktığı belirtiliyor.

3) Yeni transfer Sofiane Feghouli
Daha önce satışı düşünülen oyuncular arasında ilk sıralarda yer alan Feghouli ise artık Florya’da yeni transfer konumunda! Başta Porto ve Başakşehir maçı olmak üzere son haftalarda iyi bir oyun ortaya koyanve teknik direktör Fatih Terim’den tam not alan Sofiane Feghouli’nin, Ocak ayında G.Saray’dan ayrılma ihtimali ortadan kalktı. Cezayirli oyuncunun gösterdiği reaksiyon, oyun-antrenman disiplinini yükseltmesi ve sorumluluk alması, ligin 2. yarısında Galatasaray’ın en önemli kozu olarak görülmesini sağladı. Feghouli’nin menajeri Habib Antar’ın da geçtiğimiz hafta içinde İstanbul’a geldiği ve yöneticilerle pozitif bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.