2019 değişim yılı olacak!

2018 yılında 21. şampiyonluğuna ulaşsa da yeni sezon öncesinde istediği transferleri yapamayan ve beklentilerin altında kalan Galatasaray'da 2019 değişim yılı olacak.. Birçok futbolcusuna teklifler alan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, bazı isimlerin gidişine onay verirken transfer için raporunu da hazırladı. Başkan Cengiz ise, hem ekonomik anlamda gerçekleştirilecek hamlelerle elini güçlendirecek hem de teknik direktör Fatih Terim'in istediği kadroyu kurarak saha içi başarıyı yakalayarak Mart ayındaki Genel Kurul öncesi güvence sağlamak istiyor.

Habertürk'te yer alan habere göre; geçtiğimiz yılı şampiyon olarak tamamladıktan sonra bu sezon istenilen performansın altında kalan, birçok oyuncusundan memnun olmayan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, yeni yılda kadrosunda büyük değişikliklere gidecek. İlk olarak içinde devre arası transfer döneminde iki forvet ve iki stoperle ligin ikinci yarısına girmek isteyen deneyimli teknik adam, yaz transfer döneminde ise tam olarak istediği kadroya sahip olmanın hesaplarını yapıyor.

GARRY RODRIGUES, MAICON VE MARIANO'NUN SATIŞINA ONAY!
Teklifler gelen Garry Rodrigues, Maicon, Mariano’nun satılmasından yana olan İmparator, buradan gelecek parayla sahada mücadele gücü yüksek, savaşçı futbolcuların transfer edilmesini istiyor. İstikrar anlamında yetersiz bulunan Sofiane Feghouli ve Younes Belhanda’yı şimdilik tutmak isteyen ancak yaz dönemi iyi bir teklif gelmesi halinde satılması taraftarı olan Terim, ilk 11’inde büyük değişime gitmeyi amaçlıyor. Kiralık sözleşmeleri bulunan Badou Ndiaye ve Henry Onyekuru’nun da sezon sonunda ayrılacağını bilen Terim, yaz transfer döneminde de en az 5 transferle alternatifi bol olan bir kadro kurulmasını yönetimden talep edecek. 2019 yılında geçtiğimiz yıla oranla önemli değişimlere gidecek olan Sarı-Kırmızılılar, gelecek sezona bambaşka bir kadroyla girecek.

BAŞKAN, TRANSFERLERLE KOLTUĞU SAĞLAMA ALACAK
Yaz transfer döneminde yapılamayan forvet transferinin ardından yoğun eleştiri alan Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, devre arası transfer dönemini fırsat olarak görüyor. Teknik direktör Fatih Terim’in raporu doğrultusunda eksik bölgelere takviye yapmak için harekete geçen Cengiz ve kurmayları, yapılacak transferlerle taraftarlarla arasındaki buzun çözüleceğine inanıyor. Camia içerisinde de bu yüzden tepki çeken yönetim, mart ayında gerçekleşecek olağan mali genel kurul öncesi, güven tazelemek istiyor. Yönetsel veya mali anlamda ibra edilmemeleri halinde erken seçim olacağını bilen yönetim, yapılacak önemli transferlerle camia içerisindeki tepkileri azaltmanın hesaplarını yapıyor. Mevcut şartlar altında 2.5 yıl daha Galatasaray Başkanlığı görevini sürdürecek olan Mustafa Cengiz, güçlü bir kadro kurulmasını sağlayarak taraftar ve camiayı memnun edip koltuğunu da sağlama almayı planlıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.