Ertuğrul Erdoğan: Galatasaray'ın bir kimliği var

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızın sahasında Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’u 93-85 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Her top için mücadele eden bir Galatasaray olduğunu belirten Erdoğan, bu takımın desteği hak ettiğini de belirtti. Ertuğrul Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde...

HER TOP İÇİN MÜCADELE EDEN BİR GALATASARAY VAR
Bizim açımızdan Türkiye Kupası adına çok önemli bir karşılaşmaydı. Aslında ufak tefek sakatlıkların da etkisiyle çok iyi bir hafta geçirmedik. Tai Webster’ın son 3 haftadır belinde bir sakatlığı var. Sağlık ekibi hazırladı ve Fenerbahçe Beko maçında oynayabildi ama bu maçta onu dinlendirmek zorundaydık. Marko Arapovic’in sakatlığı söz konusu, Ege’nin de sakatlığı var. Eksik bir kadroyla hazırlandığımız bir maç oldu. Ben maçın çok zor geçeceğini düşünüyordum, öyle de oldu. Rakibimiz cidden çok farklı bir basketbol oynuyor. Bire bir hücumun, yaratıcılığın çok yüksek seviyede olduğu bir basketbol oynuyorlar. Kolay da değil. Bu yönüyle sanırım kaybettiğimiz Afyon maçına benzetebiliriz. Sanıyorum bugün biraz daha akıllı oynadık maçın son bölümü hariç. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizim hedefimiz her maç için konsantre olup kazanmak. Her hafta bunu yapmaya çalışıyoruz. Çok mücadele eden bir takım, bu yüzden oyuncuların hepsini tek tek tebrik ediyorum. Hata yapılır, maç kaybedilir ama Galatasaray takımının bir kimliği var. Bu da her top için mücadele eden bir Galatasaray takımı, onlar da bu kimliği her maç sahaya koyuyorlar. Her top son topmuş gibi mücadele eden bir Galatasaray takımı var. Elbette bilgi eksikliği ve gençliğin getirdiği hatalar da var. Enerjimizin yüksek olması bazen bu hataları telafi ediyor. Bugünkü maçta etti, Türk Telekom maçında telafi etmedi.

BU TAKIM DESTEĞİ HAK EDİYOR
Bir de küçük bir sitemi ben buradan taraftarlarımıza göndermek istiyorum. Öncelikle buraya gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Hakikaten basketbol takımını destekleyen kemik bir taraftar grubu var. Bugün de bu kötü hava şartlarında buraya gelen taraftarlarımız bu teşekkürü hak ediyor.  Fakat Galatasaray takımı, 1500 – 2000 kişiye oynamamalı. 7000 kişiye 8000 kişiye oynamalı. Bu takım da bu saygıyı ve desteği hak ediyor. Bizim kaç tane kombineli taraftarımız var ben gerçekten çok merak ediyorum. Bu şartlarda bu kadar mücadele eden bir takım bence desteği hak ediyor. Sene başından beri aynı şeyi söylüyorum, bunu bir kez daha da söylemeyeceğim. Lütfen bu takımı destekleyelim ve lütfen burada arkamızda büyük bir güç olarak bir taraftar grubu olsun. Tekrar ediyorum, sene başından beri bizi desteklemeye gelen taraftar grubunu ayrı bir yere koyuyorum ve çok teşekkür ediyorum. Ancak tahmin ediyorum Galatasaray’ın bu salonu dolduracak taraftar grubu vardır diye düşünüyorum. Bu takımı desteklemeyeceksek hangi takımı destekleyeceğiz? Bu çocuklar mücadele ediyor. Sene başında bana söylenen ‘takım mücadele etsin yeter’ cümlesiydi. Taraftarlardan böyle mesajlar geliyordu. E mücadele ediyoruz, ben de rica ediyorum taraftarlarımız gelip desteklesin. Oyuncularımız bunu hak ediyorlar çünkü, bu saygıyı ve desteği hak ediyorlar. Bunu söylüyorum ve bir daha da bunun altını çizmeyeceğim. Ligin ikinci devresinde evinde oynayacağımız 8 tane maç var. Deplasman maçları azalacak. Anadolu Efes maçı da Sinan Erdem’de olacak. Galatasaray taraftarı gittiğimiz her yerde zaten oluyor ancak ümit ediyorum ki ligin ikinci yarısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda da daha fazla olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.