Eurocup Women: İspanya'da kötü mağlubiyet..

Galatasaray kadın basketbol takımı, yer aldığı EuroCup Women'da iki maçlık eliminasyon üzerinden oynanacak playoff turu ilk maçında Lointek Gernika Bizkaia’ya konuk oldu. Takımımız sahadan 84-69’luk mağlubiyet ile ayrıldı.

Sarayın Sultanları karşılaşmaya Moriah Jefferson, Işıl Alben, Sinem Ataş, Farhiya Abdi, Victoria Macaulay beşiyle başladı. Takımımız mücadeleye Victoria Macaulay’ın bulduğu iki sayılık basket ile başladı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında rakibimiz, dış şutlardan bulduğu isabetlerle çeyreğin bitmesine 06:39 kala 11-7 öne geçti. İlk çeyrekte iki taraf da bulduğu serilerle etkili oldu. Önce takımımız, Işıl Alben’in arka arkaya bulduğu basketlerle 0-5’lik bir seri yakaladı ve 11-12 öne geçti. Rakibimiz bu seriye 5-0’lık bir seri ile cevap verdi ve tekrar 4 sayılık bir avantaj yakaladı. (16-12) Bu dakikadan itibaren daha iyi hücum etmeye başlayan takımımız Monika Grigakauslyte, Moriah Jefferson ve Işıl Alben’in basketleriyle skor üretti. Çeyreğin son 1 dakikasına 21-23’lük üstünlükle giren ekibimiz  44 saniye kala Işıl’ın basketiyle üstünlüğünü korudu ve ikinci çeyreğe 24-25 önde girdi. İkinci çeyreğe takımımız hücum etmekte zorlanarak başlayınca rakibimiz periyodun ilk 4 dakikasında 9-0’lık bir seri bularak 33-25 öne geçti. Takımımız bu çeyrekteki ilk basketini 4. Dakikanın sonunda Moriah Jefferson’ın iki sayılık basketiyle buldu. Bu basketten çok kısa bir süre sonra Moriah Jefferson’ın 3 sayılık isabeti de rakibimizin yakaladığı momentumu kırmaya yeterli olmadı ve iyi hücum etmeye devam eden rakibimiz devrenin son 01:51’lik kısmına girilirken skoru 49-32’ye getirdi. Devrenin son iki dakikasında takımımızın çabaları farkı kapatmaya yeterli olmadı ve rakibimiz soyunma odasına 53-36’lık üstünlükle girdi. 

İkinci devrenin ilk dakikaları iki takımda skor üretmekte zorlandı ve periyodun son 5 dakikasına rakibimiz 57-41 önde girince başantrenörümüz Efe Güven molasına başvurdu. Ancak moladan sonra takımımız Moriah Jefferson ve Victoria Macaulay’ın sayılar bulmasına rağmen çeyreğin son 03:28’lik kısmına rakibimiz farkı 18’e çıkararak girdi. (63-45) Sonraki 2.5 dakika boyunca takımımız çok iyi hücum etti ve çeyreğin son 30 saniyesine girilirken takımımız 0-7’lik bir seri yakalayarak skoru 63-52’ye getirdi. Çeyreğin son 10 saniyesinin içerisinde Victoria Macaulay’ın bulduğu 5 sayıyla farkı tek hanelere indirerek (65-57) son çeyreğe girdi. Aldığı momentumla beraber son çeyreğe de hızlı giren Sarayın Sultanları, Moriah Jefferson ve Victoria Macaulay’ın bulduğu sayılarla skoru 65-51’e getirdi. Karşılaşmanın son 07:31’lik kısmına girilirken rakibimizin bulduğu 3 sayılık baskete Moriah Jefferson’ın aldığı hücum ribaundundan sonra bulduğu turnikeyle cevap veren takımımız, karşılaşmanın son 5 dakikasına girilirken Monika Grigakauslyte’ın turnikesiyle farkı 5 sayıya (71-66) kadar indirdi. İlerleyen dakikalarda takımımız Victoria Macaulay ve Farhiya Abdi’nin sayılarıyla farkı 2 sayıya kadar indirse de sonraki 1.5 dakikada rakibinin 10-0’lık bir seri yakalamasını engelleyemedi ve rakibimiz son 1 dakikaya 81-69’luk üstünlükle girdi. Karşılaşmanın son dakikası içerisinde skor üretmeyen takımımız, rakibimizin mücadelenin bitmesine 2 saniye kala faul çizgisinden bulduğu sayı ile 84-69 geriye düştü ve karşılaşma bu skorla sona erdi. 

İki takım arasında oynanacak olan EuroCup Women playoff turu rövanş maçı 10 Ocak Perşembe günü Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanacak. Bu karşılaşmada takımımız 16 sayılık bir galibiyet elde ederse EuroCup Women’da son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.