Eurocup Women | Sarayın Sultanları İlk Raundu Aldı...


Eurocup Women'da İspanyol ekibi Gernika'yı eleyerek son 16'ya yükselen Galatasaray kadın basketbol takımımız, ilk maçta İstanbul'da Macar ekibi DVTK'yı ağırladı. Alperi Onar'ın son saniye basketiyle kazanan Sarayın Sultanları, Macaristan deplasmanına 1 sayılık avantaj ile gidecek.

Karşılaşmaya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Farhiya Abdi - Monika Grigalauskyte - Victoria Macaulay beşiyle başlayan Sarayın Sultanları, ilk sayılarını Grigalauskyte ile buldu. İlk dakikalarda Işıl ve Jefferson ile skor üreten sarı kırmızılılar, çeyreğin ilk 5 dakikasını 13-8 önde geçti. Savunmasını sertleştiren takımımız, Abdi'nin üçlüğüyle de farkı 7'ye kadar çıkarırken, çeyreği ise 21-15 önde kapattı. İkinci çeyrekteki ilk sayılarını kaptan Işıl ile üreten Galatasaray, Sinem'in üçlüğüyle farkı 8 sayıya çıkardı. Hücumda skor üretmekte zorlanan sarı kırmızılılar, ilk yarıyı İrem'in son saniyede bulduğu basketle 41-33 önde kapattı. 

İkinci yarıya Alperi Onar - Işıl Alben - İrem Naz Topuz - Monika Grigalauskyte - İnci Güçlü beşiyle başlayan Galatasaray, ilk sayılarını 2 dakika sonunda Grigalauskyte ile buldu. Rakibine karşı hücum etmekte zorlanan sarı kırmızılılar, savunmada da Walker'ı durduramayınca farkı açamasa da çeyreğin son 5 dakikasına 47-43 önde girdi. Üçüncü çeyreği ise takımımız 58-49 önde geçti. Son çeyrekteki ilk sayılarını Grigalauskyte'nin üçlüğü ile bulan Galatasaray hücumda ritmini bulamayınca skor 63-63'e geldi. Karşılaşmanın son 3 dakikasına 69-70 geride giren Sarayın Sultanları, maçı ise Alperi'nin orta mesafe şutuyla 77-76 kazandı...

Karşılaşmanın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...

Farhiya Abdi 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist
Işıl Alben 13 sayı, 4 ribaund, 7 asist
Alperi Onar 13 sayı
Monika Grigalauskyte 13 sayı, 11 ribaund, 1 asist
Victoria Macaulay 10 sayı, 4 ribaund
Moriah Jefferson 8 sayı, 4 ribaund, 5 asist
İrem Naz Topuz 4 sayı, 1 ribaund
Sinem Ataş 3 sayı, 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.