''Galatasaray takımı bu ligde her takımı yenebilecek güçte''

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımızın, deplasmanda Anadolu Efes karşısında aldığı 92-82’lik mağlubiyetten sonra başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Göksenin Köksal açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
Her şeyden önce Anadolu Efes takımını kutluyorum. Hakikaten çok zor bir fikstürleri var. Madrid’den gelip çok kısa sürede bu maça hazırlandılar. Ancak bir krediyi de kendi oyuncularıma vermem lazım. Maçı kaybetmemize rağmen son periyot dışında çok iyi mücadele ettiler. Son periyotta da iyi mücadele ettiler ancak biraz akıldan yoksun bir mücadeleydi. Bugün sahada akıllı mücadele eden bir Galatasaray takımı vardı. Sene başından beri yeni kurulmuş olmasına rağmen bence ileri giden, gelişen bir Galatasaray takımı var. Ancak dediğim gibi Anadolu Efes gibi tecrübeli ve derin kadrosu olan bir takımı yenmek istiyorsanız bunu 38 dakika değil 40 dakika boyunca yapmak zorundasınız. Biz bugün bunu başaramadık. Fakat şu görülüyor ki Galatasaray takımı bu ligde her takımı yenebilecek güçte ve Galatasaray takımı maç ve rakip kim olursa olsun, şartlar ne olursa olsun mücadeleyi bırakmayan bir takım. O yüzden de oyuncularımı kutluyorum ve bu krediyi oyuncularıma vermem lazım. Kaybetmemize rağmen hepsini tebrik ediyorum. Bu EuroLeague takımına 10 sayı ile kaybettiğimiz için üzgün değiliz demek değil. Bugün ben, antrenör ekibi, oyuncular hepimiz bu maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Ancak realite şu ki bazı sıkıntılarımız var ve bu sıkıntılara rağmen bu iş bu noktaya geldi. Daha iyi bir basketbol oynayacağımıza da ben eminim. Sene başından beri her hafta oyununu ileriye götüren bir takım var. Anadolu Efes takımını tebrik ediyorum ve bundan sonraki haftalarda başarılar diliyorum. 

Bizim transfer yapmak gibi bir gündemimiz yok, denedik ancak çeşitli şartlardan dolayı olmadı. Daha önce de söylediğim gibi ben sene ortasında oyuncu değiştirmenin faydasına çok inanmıyorum. Çalıştığım her takımda da bunu ortaya koydum. Çünkü gelen oyuncuların çoğu fayda getirmiyor. Avrupa tecrübesi olan çok üst düzey oyuncu getirmeniz gerekiyor. Şu anda da bu mümkün değil. Dolayısıyla biz elimizdeki kadronun maksimumunu almaya çalışıyoruz. Bana hep transfer soruları geliyor, taraftarlardan da geliyor. Ben şunu tekrar etmek istiyorum bu çocuklar çok mücadele ediyor. Transferden ziyade bu çocukları nasıl daha iyi hale getiririz bunu düşünmemiz lazım. Evet yeni bir sponsorumuz var ancak bu buraya acayip paraların akacağı, ya da piyasada inanılmaz oyuncuların olduğu anlamına gelmiyor. Piyasada şu an doğru düzgün oyuncu da yok. O yüzden şu anda bizim gündemimiz transfer değil elimizdeki oyuncuları daha iyi hale getirmek ve onlardan maksimum verimi almak.

Göksenin Köksal ise şunları söyledi:
Baktığınız zaman Anadolu Efes, EuroLeague takımı. EuroLeague’de de çok iyi bir konumdalar, çok iyi bir takımlar. Onları tebrik ediyorum. Ancak bugün biz daha iyi oynadık. Özellikle ilk üç periyot onlardan daha üstündük. Farkı 10 sayıya kadar çıkardık. Daha sonrasında fark 7 sayıya indiği sırada sportmenlik dışı faul üstüne yaptığımız basit bir hatayla Anadolu Efes geriye döndü. Bu seviyedeki takımlara karşı belirli bir sayı avantajını yakaladığınız zaman basit hatalar yapmamamız lazım. Çünkü maçı bir anda çevirebiliyorlar, derin bir rotasyona ve iyi bir kadroya sahipler. Dediğim gibi dördüncü çeyrekte bunu başaramadık. Kazanabilirdik fakat kaybettik ancak biz de bugün çok iyi oynadık. Önümüzde Bahçeşehir maçı var, o maça en iyi şekilde hazırlanacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.