Bartali etkisi Terim'i memnun etti..

Sezonun ilk yarısında Galatasaraylı futbolcuların fizik performansı eleştirilerin odak noktası olurken, teknik direktör Fatih Terim'in devre arasında antrenör ekibine kattığı Alberto Bartali yaptığı özel çalışmalarla dikkat çekti. İtalyan antrenörün göreve gelmesinin ardından Galatasaraylı oyuncuların koşu mesafesi +5 km yukarıya çıkarken, takımın fizik gücü de gözle görülür şekilde arttı.

Süper Lig'de sezonun ilk yarısında sahada aldığı sonuçlar bir kenara dursun, oyun içerisinde 60.dakikadan itibaren ciddi bir kopukluk yaşayan ve bunun yanı sıra darbeye bağlı olmayan kas grubu sakatlıkları nedeniyle bir çok oyuncusundan yararlanamayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim devre arası kampında çareyi performans antrenörünü değiştirmekte buldu. İtalyan antrenör Bartali'yi göreve getiren Terim, bu hamlesinin karşılığını şimdilik almış görünüyor. Süper Lig'de ligin ikinci yarısında oynadığı tüm maçlarda 110 km koşu mesafesi barajını geçen Galatasaraylı oyuncular, rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin de %59'unu kazanan tarafta oldu. 

Teknik direktör Fatih Terim'in bu durumdan bir hayli memnun olduğu ve gelecek sezon öncesinde İtalyan antrenörün yanına bir iki takviye daha yaparak performans antrenörlüğü kadrosunu daha da güçlendireceği iddia ediliyor.

11 MAÇTA DİKKAT ÇEKEN MÜCADELE
Ankaragücü karşısında son dakikaya kadar baskılı bir oyunla 6 golle sahadan galip ayrılan Galatasaray, bir sonraki hafta kar yağışı nedeniyle ertelenen Boluspor karşılaşmasında da zorlu zeminde ayakta kalmayı başardı. Takip eden hafta sonu Terim'in öğrencileri Göztepe deplasmanında oldukça zorlu şartlar ve yoğun yağmur yağışı altında, son dakikaya kadar mücadele ederek sahadan 3 puanla ayrılmasını bilmişti. Trabzonspor derbisinde de takım olarak son dakikaya kadar mücadele eden Galatasaraylı oyuncular, Kasımpaşa maçında geriye düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılarak zirve yarışını sürdürdü. Benfica ile oynanılan 2 maçta da tabir-i caizse ezilmeyen Galatasaray, rakibi karşısında ortaya koyduğu fizik performansıyla da dikkat çekmişti. Bartali'nin etkisi son olarak Akhisar Belediyespor karşısında da kendisini gösterdi. Mitroglou'nun ayağından bulduğu son dakika golüne kadar mücadele etmekten bir an olsun geri adım atmayan Galatasaraylı oyuncular, mücadele boyunca rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin büyük kısmında ayakta kalarak dikkat çekti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.