Christian Luyindama ilk maçında ne yaptı?

Galatasaray'ın ara transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Kongolu savunma oyuncusu Christian Luyindama ligin 20.haftasında oynanılan Alanyaspor karşılaşmasında ilk kez görev yaptı. Takımla sadece bir antrenman yapan 25 yaşındaki savunma oyuncusu oyun içerisinde partneri Marcao ile fena bir görüntü çizmese de, zaman zaman uyumsuzluk yaşadığı anlar oldu. Christian Luyindama'nın ilk maç performansı şu şekilde..

Ara transfer döneminin sona ermesi sonrasında kadrosunda 15 yabancı oyuncusu bulunan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in kararı doğrultusunda Maicon'un lisansı askıya alınırken, yeni transfer Christian Luyindama kadroda yer aldı. Teknik direktör Fatih Terim tarafından Alanya deplasmanında ilk 11'de görevlendirilen 25 yaşındaki savunmacı ilk maçında taraftarlardan da geçer not aldı. Marcao ile birlikte savunmanın tandemini oluşturan Luyindama, zaman zaman uyumsuzluk sorunu yaşayıp pozisyonlarda aksasa da, Alanyaspor karşısında kötü oynayan Galatasaray'ın geçer not alan isimlerindendi.
Christian Luyindama'nın ısı haritası
Savunmada sağ stoper olarak görev yapan Kongolu stoperin, zaman zaman ileriye çıktığı ve oyunu dikine paslarla hareketlendirmeye çalıştığı görüldü. Bir stoperden ziyade zaman zaman sağ bek gibi çizgiye kadar çıkan Luyindama'nın hiç kuşkusuz bir antrenmanla takıma direkt adapte olmasını, 40 yıllık Galatasaraylı gibi uyum sağlamasını beklemek doğru olmaz. Karşılaşmanın 18.dakikasına kadar Mariano ile oynayan ve bu dakikadan itibaren Brezilyalının sakatlanarak kenara gelmesi sonrasında Norveçli oyuncu Linnes ile sağ tarafta görev yapan Luyindama karşılaşma boyunca rakipleriyle girdiği 12 mücadelenin 6'sında ayakta kaldı. 

77 kez topla buluşan Christian Luyindama, bu buluşmalarda 65 kez pas tercihinde bulundu. Bu pasların 61'inde kısa pas, 4'ünde uzun pas deneyen Luyindama, toplam pas girişiminde %90 isabet oranıyla 58 pasta isabetli olurken, zaman zaman topla birlikte ileri çıkışları dikkat çekti ve 1 başarılı çalım denemesinde bulundu. Savunmada hiç top çalma gerçekleştiremeyen Luyindama, ceza sahasından 3 kez uzaklaştırma yaparken 2 pozisyonda da pas arası yaparak takımını atağa çıkarttı. Rakiplerinden 1 kez çalım yiyen Luyindama'nın şut blokajı da 1 oldu. Girdiği 7 hava topu mücadelesinin 4'ünde kafayı vuran 25 yaşındaki savunma oyuncusu, rakiplerine de 3 kez faul yaptı. Maçtaki ilk faulünde, karşılaşmanın 6.dakikasında sarı kart gören Luyindama ister istemez oyunun kalan kısmında da kontrollü bir oyun ortaya koymak zorunda kaldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.