Engelsiz Aslanlar derbiyi kazandı!

Geçtiğimiz hafta Şampiyonlar Ligi elemelerinde grubunu 3.sırada tamamlayarak yoluna 2 numaralı kupa olan Euroleague - 1'de devam etme şansı yakalayan Galatasaray TSB takımı liderliğini sürdürdüğü TSB Süper Ligi'nde ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaştı. Müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmadan Engelsiz Aslanlar sahadan 66-61'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Takımımız karşılaşmaya Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Maşide Cesur, Mehmet Türk ve Bulut Kodal beşiyle başladı. Sedat İncesu'nun öğrencileri, karşılaşmanın ilk dakikalarında savunmada rakibini durdurmakta zorlansa da Mehmet Türk’ün hücumdaki etkili performansıyla birinci çeyreği 20-18 önde kapattı. İkinci periyotta rakibimiz yaptığı iyi savunmanın da etkisiyle daha dengeli bir oyun ortaya koydu. Takımımız, bu dönemde dış atışlardan isabet bulmakta zorlandı ve ilk yarı konuk ekibin 31-32’lik üstünlüğüyle tamamlandı. 

İlk yarıdaki çekişmeli mücadele üçüncü çeyrekte de devam etti. Rakibimiz Murat Arslanoğlu ve Morteza Ebrahimi ile skor üretirken takımımız Bulut Kodal, Özgür Gürbulak ve Mehmet Türk ile etkili oldu ve karşılaşmanın son çeyreğine 47-46 önde girdi. Son çeyreğe iki takım da skor üretmekte zorlanarak başladı. Mücadelenin son dört dakikasına 52-50 önde giren takımımız, karşılaşmanın son dakikalarında Özgür Gürbulak’ın asistleri üzerinden gelen Mehmet Türk ve İsmail Ar’ın basketleriyle farkı açtı ve mücadeleden 66-61’lik galibiyetle ayrıldı. 

38 sayı üreten Mehmet Türk karşılaşmaya damga vururken, Özgür Gürbulak hücumda ürettiği 13 sayı ile galibiyete yardımcı oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.