Fatih Terim: Galatasaray kazanmak için her şeyi yapacak

Teknik direktörümüz Fatih Terim, Benfica maçı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın kazanmak için her şeyi yapacağını belirten İmparator, Benfica'nın yetenekli bir takım olduğunu da belirtti. 

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde: 

Bu aradaki farkı kaldırmanın tek yolu rakip ile sahanın her yerinde, her durumda iyi mücadele etmek. Teknik anlamda her türlü cevabı verebilmek ve oynamak. Çünkü dezavantajlı bir skor ile bu mücadeleye çıkıyoruz. Özellikle topun bizde kaldığı ve oyunun kontrolünün genel olarak bizde olduğu bir maç oynadık. İlk maçta topu geriye kazanma süremiz çok ciddi değer. Ortalama yedi saniye gibi bir sürede topu geriye almışız. Ancak Benfica takımı mücadele ve savunma yönünü yüksek tutan bir takım. Bu disiplin içerisinde de oyunu çok iyi kontrol etti ilk maçta. Geliştirdikleri geçiş hücumlarıyla kalemizde tehlike yaratmaya çalıştılar. Fiziksel verilere baktığınız zaman bizden daha fazla mesafe kat etmişler. Şiddetli koşuları da bizden fazlaydı. Bu da savunmada çok büyük iş yaptıkları anlamına gelir. Fakat hatırladığım kadarıyla çok organize ataklarla da kalemize gelmediler. Oyunun genelinde, özellikle orta sahada bizden daha fazla ayakta kaldılar ve ikili mücadeleleri daha çok kazandılar. Bu bilinç içerisinde yapılacak tek şey saha içerisinde her şeye cevap vermek. Hatta biraz daha fazlasını yapmak. O maçtan sonra bir maç daha var diyebilirdik ama bu maçtan sonra bir maç daha var diyemeyiz. Artık son periyoda giriyoruz. Yoksa yapılan algıya da çok fazla itibar etmemek lazım. Beş oyuncu oynamadı, altı oyuncu gelmedi falan. Baktığınız zaman Gedson Fernandes, Salvio, Cervi bunların hepsi bu takımın önemli oyuncuları ve bundan sonra da böyle olacak. Bazılarını önümüzdeki günlerde başka yerlerde de görebiliriz. Çok kaliteli oyuncular. O taraflara fazla itibar etmeyin. Benfica takımı her şeyiyle çok iyi bir takım. Ama Galatasaray takımı şartlar ne olursa olsun kazanmak için elinden geleni yapar. Olmazsa oradan sonra tebrik eder, geçer. Maçın bitimine kadar bizim de bu şekilde mücadele etmemiz lazım.  

Benfica’da birçok önemli oyuncu var, bir tane değil. Yaş ortalaması genç bir takım, yetenekli bir takım. Açıkçası Şampiyonlar Ligi’nden de talihsiz elendiğini söyleyebiliriz. Grimaldo, Felix birçok oyuncusu çok kaliteli oyuncular. Belki üç ay önce Seferovic için aynı şeyi söyleyemezdik ancak şu anda takımın en iyi oyuncularından bir tanesi. Şu oyuncu diğerlerinden daha iyi diyebileceğimiz bir takım değil Benfica, zaten o yüzden iyi bir takım. Tüm oyuncuları birbirine yakın ve yetenekli isimler.

Benfica’nın hangi on bir ile geleceğini çok da fazla merak etmiyorum. Burada önemli olan bizim takımımızın ne yapacağı, Galatasaray’ın ne yapacağı. Biz zaten Benfica’nın İstanbulda’da, Lizbon’da da oynadığı tüm maçları analiz ederek oyuncularımıza anlattık. Meslektaşım hangi on birle çıkar, hangi oyuncuyu değiştirir bilemiyorum ama şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki Benfica’da hangi oyuncu değişirse değişsin çok derin bir kadroya sahipler. Çok da bir şey değişeceğini zannetmiyorum. Oyunun buradaki kilidini bizim ne yapacağımız çözecek. Benfica bu maça 2-1 gibi bir avantajla sahaya çıkacak. Baktığınız zaman 1-0 da bize yetmiyor, 2-0 ya da iki farklı kazanmamız gerekecek. Çok kolay bir şey değil ama az önce de söylediğim gibi bu algı hep yapılıyor. Az önce de saydım oyuncuları, o oyunculara daha da ekleyebileceğim isimler var. Bu isimlere Corchia’yı da ekleyebiliriz, Florentino’yu da ekleyebiliriz. Hepsi önemli oyuncular, ne değiştirir bilmiyorum. Zaten ligi de kupayı da UEFA’yı da hepimiz çeşitli değişikliklerle oynuyoruz. Kadrosu derin olan daha avantajlı oluyor. Bizim kadromuz UEFA’dan yediğimiz cezadan dolayı zaten kısıtlıydı, şimdi daha da az bir sayıdan seçiyoruz. Bu Benfica için geçerli değil. Ne olursa olsun ilk maçınızı deplasmanda 2-1 kazandıysanız kağıt üzerinde avantajlısınızdır. Benfica da Luz Stadı’nda 65000 taraftarıyla beraber bu turu geçmek için avantajlı ve favori görünüyor. Bu gerçeği kabul edelim ama bizim de kaybedeceğimiz çok bir şey yok düşüncesiyle sahaya çıkacağımızdan herkes emin olabilir. Kaybedersek tebrik ederiz, kazanırsak yolumuza devam ederiz.

Bu soru esasında çok önemli bir toplantıda, çok önemli bir panelde sorulacak ve üzerine Türk futboluyla ilgili çok şey söylenebilecek bir soru. Ancak başarının en büyük karşılığı istikrardır. Zaman olarak baktığınızda çok ara vermişiz. Birçok sebep sayabilirim ama kendi içimizde yaptığımız mücadeleyi dışarıda Avrupalılarla yaparsak çok daha başarılı olacağız. Bu yüzden bu konuyu açtığımızda birçok teknik, idari, ekonomik, sosyal karşılığını söyleyebiliriz. Ancak şu anda ne zamanı ne de yeri. Küçük başarılarla yetinmemek lazım, daha büyüklerini hedeflemek lazım. Muhakkak ki bizim aldığımız başarılar önemli ama hayatımız boyunca da bunları anlatmamak lazım. Daha yenilerine soyunmak lazım. Zaman zaman ülkelerde sıkıntılar olabilir ama bizim ülkemizdeki sıkıntılar çok uzun sürüyor. Yanlış noktalardayız, bu yüzden bunu toplu halde oturup çözmemiz gerekiyor. Sebeplerini aşağı yukarı herkes söyleyebilir zaten. Ölçmediğiniz bir şeyi geliştiremezsiniz, biz ne yaptığımızı bir ölçelim bakalım. Kendimizle önce bir hesaplaşalım, doğru noktaları koyalım. Ondan sonra olmaması için hiçbir sebep yok. Yoksa ülke nüfusunuz ne olursa olsun işi doğru yapmazsanız hiçbir şey fark etmez. Hepimizin hataları var, tekrar oturup tek vücut gibi Türk futbolu adına doğru kararları alarak doğru şeyleri yapabiliriz. Dediğim gibi içeride verdiğimiz mücadeleyi dışarıda da vermeliyiz. Söylenecek çok şey var ama biz yarınki maça bakalım. Bu konu imtihanın en zor sorusu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.