Fatih Terim: Haktan, adaletten ayrılmak gibi bir düşüncemiz yok..

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final turunda Hatayspor'u deplasman golü avantajıyla eleyerek adını yarı finale yazdıran Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Takım olarak ortaya koydukları performanstan pek memnun olmadığını belirten Terim, hafta sonu oynanacak Erzurumspor maçı için yaratılmak istenilen algıya da cevap verdi. İstiklal Marşı spekülasyonlarına da değinen teknik direktörümüz Fatih Terim'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

DOKUZ OYUNCUMUZ İSTİKLAL MARŞI'NI OKUDU
Maçın analizi bir tarafa son dörde kaldığımız için mutluyuz. Açıkçası futbol ciddi bir oyun, bunu en iyi de futbolcuların bilmesi lazım. Ancak maalesef 2-0’dan 3 olur, daha farklı olur, gol yedikten sonra tekrar atabiliriz. Sanırım oyuncularımız turu geçtiğimizi düşündüler ama futbol böyle güzel zaten hepimiz için. Buna rağmen buradan konuşulacak konu burada İstiklal Marşı’nı okuyacak çok oyuncumuz vardı bugün. Sahada dokuz tane Türk oyuncu vardı. Önemli bir mevzuydu çünkü bu, bunu yapabildiğimizi düşünüyorum. Hatayspor’u sergiledikleri performanstan, mücadeleden dolayı da tebrik ediyorum.

ALLAH BU SAHADA HATAYSPOR'UN YARDIMCISI OLSUN
Bir diğer konu, bizi burada harika ağırladılar başkan, Hatayspor yönetimi, oyuncular ve hocalar. Benim meslektaşlarıma ve oyunculara da burada Allah yardım etsin demek geliyor içimden. Onlar hep burada oynuyor, daha önce burada oynayan tüm takımlar da bu sahadan iyi çıkmış. Hatay kadar iyi oynayan takım için de sürekli burada oynamak büyük bir handikap. Esas onlara Allah yardım etsin. Sonuç itibarıyla kupada artık ilk dörtteyiz. Bazı oyuncularımızı dinlendirdiğimiz için çok mutluyum. Ne olursa olsun oynayan oyuncuların maçı bu şekle getirmemesi gerekirdi. Sakatlarımız iyileşir mi hafta sonuna kadar? Sanmıyorum. Belki Diagne hafta sonuna yetişir mi yetişmez mi bilmiyorum. 

ERZURUMSPOR MAÇI HAKKINDA
Maçın saatiyle alakalı biz bugüne kadar hak olmayan, adaleti olmayan hiçbir konuda ağzımızı açmadık. Söylenecek o kadar çok şey var ki bu konuyla ilgili. Biz Ankara’da oynadık, bizden sonra Ankara’da oynayan olmadı. İzmir'de çok ağır şartlar altında, su dolu sahada oynadık, ağzımızı açmadık. Burada 22 oyuncunun sağlığı için bir şey konuşulmalı. Erzurumsporlu oyuncular için de Galatasaraylı oyuncular için de.. Oyuncuların sağlığını riske atmayı kimse istemez diye düşünüyorum. Saat yada zaman farketmez yoksa sabah 5'te oynarız, sabah 7'de de oynarız, akşam 9'da da oynarız. Bize farketmez, her yerde oynarız. Gece -13, -14 derece olacağı söyleniyor hava sıcaklığının. Sadece kendi futbolcularımız için değil, Erzurumsporlu oyuncular için de biz aynı kaygıyı taşıyoruz. Haktan, adaletten ayrılmak gibi bir niyetimiz yok bizim. Olayı başka yere çekmenin de manası yok. Olmazsa olmaz, olursa olur. Biz en son Portekiz gibi uzun bir seyahatten Cuma sabah saatlerinde gelmemize rağmen, Pazar akşamı oynadık. Keşke o zaman da Pazartesi neden oynamıyorsunuz diye sorulsaydı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.