Fatih Terim'in çözmesi gereken 5 sorun...

Süper Lig’in 20. haftasında Alanya deplasmanında çok kritik 2 puan kaybeden ve liderin 8 puan gerisinde kalan Galatasaray’da, teknik direktör Fatih Terim birçok problemle uğraşıyor. Tecrübeli teknik adamın sarı-kırmızılı takımda çözmesi gereken 5 sorun var..

ORTA SAHANIN GOLE KATKISI
Galatasaray orta sahasının ideal 3 oyuncusu bu sezon geride kalan 20 maçta sadece 2 gol buldu. Fernando'nun 1, Ndiaye'nin 1 gol attığı orta sahada Younes Belhanda ise ilk isabetli şutunu Alanya deplasmanında attı. Forvetler kadar orta sahaların da skora katkısının önemli olduğu ligimizde, Galatasaray'ın merkez oyuncularının da skora daha fazla katkı yapması gerekecek.

FERNANDO MUSLERA'NIN FORMSUZLUĞU
Geçtiğimiz sezonlarda 'Haksız rekabet' sıfatıyla övülen Fernando Muslera, bu sezon konsantrasyon kaybından kaynaklı birçok golü kalesinde gördü. Muslera'nın 3-0'lık Akhisar, 2-2'lik Fenerbahçe, 1-1'lik Başakşehir ve Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke deplasmanında yaptığı hatalar, sonucu doğrudan etkilemişti. Alanyaspor maçında elinden 1 top kaçıran Muslera, Djalma Campos'un golünde de yanlış hamle yaptığı gerekçesiyle eleştirildi.

DEPLASMANLARDAKİ PERFORMANS
Galatasaray, evinde ne kadar iyi performanslar gösterip iyi skorlar alıyorsa, deplasmanlarda kötü bir görüntü sergiliyor. Geçtiğimiz sezon deplasmanlarda 25 puan kaybeden Galatasaray, bu sezon şimdiden 16 puan birden bıraktı. Önünde Kasımpaşa, Erzurumspor, Bursaspor, Fenerbahçe, Konyaspor, Rizespor ve Sivasspor deplasmanları olan Galatasaray, 8 puanlık farkı kapatmak istiyorsa 7 deplasman maçından en az hasarla ayrılmak zorunda...

BİREYSEL FORM DÜŞÜŞLERİ
Galatasaray'da Muslera'nın yanısıra bazı oyuncuların form, bazı oyuncuların fiziksel düşüşleri gözlemleniyor. Takım halinde fiziksel yükseliş söz konusuyken, Feghouli gibi kritik öneme haiz bir oyuncunun fiziksel olarak düşüşü dikkat çekiyor. Ayrıca, ikili mücadelelerde %50'nin altında kalınması da ayrı bir nokta. Alanyaspor maçında Ndiaye 13'te 6, Luyindama 12'de 6, Fernando 9'da 2, Onyekuru 18'de 6, Linnes 15'te 4, Sinan Gümüş 7'de 2, Feghouli 9'da 4 ikili mücadele kazanma oranlarıyla oynadı.

ADAPTASYON PROBLEMİ
Galatasaray'da yeni transferlerin gelmesi camiada sevinç etkisi yarattı ancak hiçbir cephede kayba tahammül olmayan bir noktada Luyindama - Marcao, Mbaye Diagne ile Mitroglou'nun ise diğer tüm oyunculara adaptasyonu zaman alacak. Galatasaray'ın yaşayacağı sorunlardan bir tanesi de bu oyuncuların takıma bir an önce uyum sağlaması olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.