Korkunç istatistik: 17 maç!

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunda Portekiz ekibi Benfica ile karşılaşan ve iki maç sonunda toplamda 2-1'lik skorla elenen Galatasaray, bu sezon için Avrupa defterini kapatırken; korkunç bir istatistiği de beraberinde getirdi. Fatih Terim'in öğrencileri Avrupa Kupaları'nda mücadele ettiği 17. deplasman maçından da galibiyetle ayrılamadı.

Süper Lig'i şampiyon olarak tamamladıktan sonra Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan ve Porto, Schalke, Lokomotiv Moskova grubundan üçüncü sırada yer alarak Avrupa Ligi'nin yolunu tutan Galatasaray'da deplasman sancısı devam ediyor. Benfica karşısında ilk maçı evinde 2-1 kaybeden, rövanşta ise deplasmandan golsüz eşitlikle dönen Galatasaray, mücadele ettiği uluslararası organizasyonda deplasmandaki galibiyet hasretini 17 maça çıkartırken, son galibiyetini 2012/13 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda Schalke 04 karşısında almıştı. O sezon teknik direktör Fatih Terim önderliğinde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Galatasaray, takip eden 17 maçlık sekansta 14 kez kaybeden ve 3 kez berabere kalabildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.