Sarayın Sultanları adını son 8'e yazdırdı!

Eurocup'ta son şampiyon apoletiyle mücadele eden Galatasaray kadın basketbol takımı, son 16 turunun rövanş karşılaşmasında Macaristan ekibi DVTK Miskolc ile deplasmanda karşılaştı. İstanbul'daki ilk maçtan 1 sayılık avantajla ayrılan Efe Güven'in öğrencileri, rakibi karşısında ilk çeyrek dışında üstünlüğü elden bırakmadı ve sahadan 69-65'lik galibiyetle ayrılarak adını son 8 takım arasına yazdırdı. 24 sayı üreten Victoria Macaulay galibiyette başrol oynarken, Moriah Jefferson ve Monika Grigalauskyte hücumda kaydettiği 12'şer sayıyla yıldız oyuncuya yardımcı oldu.

Galatasaray kadın basketbol takımı Macaristan'da oynanılan karşılaşmaya Moriah Jefferson, Işıl Alben, Farhiya Abdi, Monika Grigalauskyte, Victoria Macaulay beşiyle başladı. Takımımız karşılaşmadaki ilk sayılarını Monika Grigalauskyte’nin basketiyle buldu. Mücadelenin ikinci dakikası geride kalırken ev sahibi ekip pota altından bulduğu isabetle skora dengeyi getirdi. (2-2) Maçın ilk dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlandı ve Moriah Jefferson’ın bulduğu basket ile beraber çeyreğin ilk beş dakikası 4-4’lük eşitlikle geçildi. İlerleyen dakikalarda Victoria Macaulay’ın faul çizgisi ve üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle takımımız skoru 6-9’a getirdi. Victoria’nın sayılarına ev sahibi ekip 6-0’lık bir seri ile cevap verince çeyreğin son üç dakikasına takımımız 12-9 geride girdi. Monika Grigalauskyte’nin faul çizgisinden bulduğu isabetler ile takımımız farkı bir sayıya kadar indirse de savunmada rakibini durdurmakta zorlanınca ev sahibi ekip çeyreğin son bir buçuk dakikasına 19-11 önde girdi. Çeyreğin son dakikalarında Monika Grigalauskyte, Farhiya Abdi ve Moriah Jefferson ile skor üreten takımımız ilk periyodu 21-17 geride kapattı. İkinci çeyreğe Sinem Ataş ve İrem Naz Topuz’un sayılarıyla başlayan takımımız 21-22 öne geçti. İlerleyen dakikalarda ev sahibi ekibin yakaladığı 4-0’lık seriye, Sinem Ataş ve Monika Grigalauskyte’nin 6 sayısıyla cevap veren takımımız devrenin bitmesine 05:54 kala skoru 25-28’e getirdi. Takımımız, ev sahibi ekibin turnike ile bulduğu baskete engel olamasa da Victoria Macaulay ve Işıl Albenin sayılarıyla devrenin bitmesine 04:31 kala farkı 6 sayıya çıkardı. (27-33) Bu sayılara ev sahibi ekip 4-0’lık bir seriyle cevap verince başantrenörümüz Efe Güven molasına başvurdu. (31-33) Mola dönüşü takımımız Işıl Alben ve Victoria Macaulay ile sayılar üretse de rakibini savunmada durduramayınca devrenin son 50 saniyesine 36-38’lik skor ile girildi. Devrenin son saniyelerinde Victoria Macaulay ile bir basket daha bulan takımımız soyunma odasına 36-40 önde girdi.

Takımımız ikinci yarıya Farhiya Abdi ve Monika Grigalauskyte’nin sayılarıyla 0-7’lik bir seri yakalayarak başladı ve skoru 36-47'e getirdi. Rakibine ikinci yarının ilk üç buçuk dakikasında skor şansı tanımayan Sarayın Sultanları, Victoria Macaulay’ın çeyreğin bitmesine 05:48 kala bulduğu basket ile skoru 40-49’a getirdi. Victoria’nın sayılarına rakibimiz faul çizgisinden bulduğu isabetlerle cevap verse de takımımız Monika’nın turnikesiyle farı bir kez daha dokuza çıkardı. (42-51) İlerleyen dakikalarda takımımız hücum etmekte zorlandı ve bu fırsatı iyi değerlendirdi ve çeyreğin bitmesine 01:56 kala farkı bir sayıya kadar indirdi. (50-51) Takımımız çeyreğin son anlarında Victoria Macaulay ve Işıl Alben’in bulduğu sayılarla son periyoda 52-54’lük üstünlükle girdi. Mücadelenin son çeyreğine Victoria Macaulay’ın basketiyle başlayan takımımız, ilerleyen anlarda rakibinin 6-0’lık serisine engel olamadı ve başantrenörümüz Efe Güven karşılaşmanın bitmesine 08:31 kala molasına başvurdu. Mola dönüşü Victoria Macaulay’ın basket faulüyle öne geçen takımımız, rakibinin bulduğu turnikeye engel olamayınca karşılaşmanın son beş buçuk dakikasına 60-59 geride girdi. Sarayın Sultanları, rakibinin basketine Moriah Jefferson’ın üç sayılık basketiyle cevap vererek skoru 60-62’ye getirdi ve ilerleyen dakikalarda taraflar skor üretmekte zorlanınca maçın bitimine 03:23 kala gidilen ev sahibi ekibin molasına takımımız bu skor ile önde girdi. Mola dönüşü rakibimiz bulduğu turnike isabetiyle mücadelenin bitmesine 01:59 kala skoru eşitledi. Ev sahibi ekibin basketine Moriah Jefferson’ın basketi ile cevap veren takımımız, Victoria Macaulay’ın karşılaşmanın bitmesine 30 saniye kala bulduğu üç sayılık basket ile farkı 5’e (62-67) çıkardı ve rakibini mola almaya zorladı. Mola dönüşü Victoria Macaulay ve Moriah Jefferson’ın faul çizgisinden bulduğu sayılarla avantajını koruyan Galatasaray kadın basketbol takımı, maç sonunda sahadan 69-65'lik skorla ayrılarak adını Eurocup Women'da son 8 takım arasına yazdırdı.

Bu galibiyet ve son 8 bileti aynı zamanda oyuncularımızın, maç günü 34 yaşına giren baş antrenörümüz Efe Güven'e vermiş olduğu doğum günü hediyesi oldu.

Galatasaray kadın basketbol takımının sayı dağılımı şu şekilde oldu;
Victoria Macaulay: 24 sayı
Moriah Jefferson: 12 sayı
Monika Grigalauskyte: 12 sayı
Işıl Alben: 7 sayı
Farhiya Abdi: 7 sayı
Sinem Ataş: 5 sayı
İrem Naz Topuz: 2 sayı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.