Savunma daha ucuza yenilendi..

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in, ilk yarının son haftalarında verdiği değişim sinyali, ara transfer döneminde derinden hissedildi. Özellikle savunma hattında kökten bir değişim yaşanıyor. Şampiyon Galatasaray, sezona sezona Maicon-Serdar ikilisiyle başlayan, Ozan’ın yükselişiyle tandemi değiştiren Galatasaray, devre arasında 3 oyuncusunu da yolladı. Yeni gelenler Luyindama, Marcao ve Semih’in yıllık maliyeti ise gidenlerin sadece yarısı kadar.  

EN SON MAICON AYRILDI
Terim tarafından teknik nedenlerle kadro dışı bırakılan Serdar Aziz de, kontratının fesh edilmesiyle beraber soluğu ezeli rakip Fenerbahçe’de aldı. Son olarak da Maicon, Suudi Arabistan kulübü Al Nassr’a, 1.5 sezonluğuna 1.7 milyon Euro’ya kiralandı. Brezilyalı futbolcunun maaşını da Arap kulübü karşılayacak. Dolayısıyla Cim Bom, sezona birlikte başladığı 3 stoperiyle de yolları ayırmış oldu. 

LUYINDAMA İÇİN 8 MİLYON
Gidenlerin yerine ilk olarak Portekiz’in Chaves takımından Marcao transfer edildi. 4 milyon Euro’ya alınan Brezilyalı futbolcu, ilk 3 maçında performansıyla büyük beğeni topladı. Ardından Semih Kaya’nın Sparta Prag’dan kiralandığı açıklandı. Son olarak da Standard Liege forması giyen 25 yaşındaki Luyindama, 3 milyon Euro kiralama ve sezon sonunda 5 milyon Euro’ya zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte kadroya katıldı.

KUPADA 11, LİGDE YEDEK
Stoper operasyonunda yeri değişmeyen tek isim Ahmet Çalık kaldı. Genellikle kupa maçlarında şans bulan 24 yaşındaki savunmacı, düzenli olarak ilk 11’de oynaması beklenen Marcao - Luyindama ikilisinin yedeği olarak görev yapacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.